1

Temat: Taka sama cena ofert

Witam,
W dniu dzisiejszym miałam otwarcie ofert. Wpłynęło ich kilka. Dwie z nich, z najniższą ceną są o tej samej wartości. Wezwę wykonawców do złożenia ofert dodatkowych ale proszę o info jaki czas muszę im dać na przygotowanie tych ofert i czy otwarcie muszę zrobić jawnie czy niezwłocznie po otrzymaniu ofert mogę je otworzyć niejawnie (oczywiście na niejawnym posiedzeniu komisji przetargowej). Jak ma wyglądać Taka oferta dodatkowa, czy to jest tylko sam formularz ofertowy. Proszę o pomoc, być może ktoś miał taką sytuację. Jedynym kryteriun oceny ofert jest cena.
Pozdrawiam

2

Odp: Taka sama cena ofert

Nie miałem wprawdzie do tej pory takiej sytuacji, żeby co do grosza mi się zeszły. Rozumiem to tak:
wzywasz do złożenia ofert uzupełniających (podstawa) dajesz ze dwa trzy dni (całość musisz i tak zamknąć w terminie związania ofertami z postępowania. Ofertę składają na tym samym formularzu ale z dopiskiem uzupełniająca i nową datą. Otwierasz w terminie przez siebie podanym (otwarcie jawne jak każde) i dalej juz wiesz:)

3

zgadza się - tylko że nie uzupełniających a ofert dodatkowych - otwarcie koniecznie jawne

4

AnnaMaria napisał/a:

1. Wezwę wykonawców do złożenia ofert dodatkowych ale proszę o info jaki czas muszę im dać na przygotowanie tych ofert i
2. czy otwarcie muszę zrobić jawnie
3. czy niezwłocznie po otrzymaniu ofert mogę je otworzyć niejawnie (oczywiście na niejawnym posiedzeniu komisji przetargowej).
3. Jak ma wyglądać taka oferta dodatkowa,
4.czy to jest tylko sam formularz ofertowy.

1. Realny
2. Tak - w wyznaczonym prze siebie terminie i miejscu (jednakowym dla wszystkich)
3. Nie polecam
4. Dobrze by było zeby wygladała jak pierwotna - z dopiskiem "dodatkowa".
5. Tylko - bez dokumentów (etc.).

5

Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam.