Temat: termin do ogłoszenia
Czy w przypadku robót budowlanych, których wartość ustalono na podstawie kosztorysu inwestorskiego z lutego 2009, wszczęcie postępowania, ogłoszenia trzeba dokonać najpóźniej do początku czy końca sierpnia?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w przypadku robót budowlanych, których wartość ustalono na podstawie kosztorysu inwestorskiego z lutego 2009, wszczęcie postępowania, ogłoszenia trzeba dokonać najpóźniej do początku czy końca sierpnia?
no właśnie - tak postępują prawie wszyscy projektanci, kosztorysanci - dla nich data to np luty 2009
niestety już w dniu 01.08.2009 kosztorys ten będzie nie aktualnu
no to się zmartwiłam
mozna go zaktualizowac bardzo szybko. wezwij pana/pania od kosztorysow przejrzy i zlozy podpis aktualizacyjny oczywiscie jesli realia nie wplynely na zmiane wartosci.
A może wiecie -aktualizacja nie będzie przeszkadzała, jeżeli sataraliśmy się o dofinansowanie z Urzędu Marszałkowskiego w ramach PROW ,,Odnowa i rozwój wsi" i ewentualnie byśmy takie dofinansowanie dosatali. myślę, że wartość się od lutego nie zmieniła
ja poprosiłabym o nowy kosztorys (poziom cen II kw), dla kosztorysanta który ma w swoim komputerze wklepane pozycje takie przeliczenie to betka
ustawa reguluje terminy ustalenia wartości zamówienia art. 35 i twoja inerpretacja życzeniowa będzie sprzeczna z ustawą
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc