Temat: duże zamówienie
Na jakich drukach wysyła się teraz ogłoszenia do Urzędu Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich? Nie ma o tym w najnowszym rozporządzeniu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na jakich drukach wysyła się teraz ogłoszenia do Urzędu Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich? Nie ma o tym w najnowszym rozporządzeniu.
tzn. chodzi mi o ogłoszenie o udzieleniu zamówienia - dawne FS-03. Pomóżcie!!!
Wyślij netem:
http://simap.eu.int/shared/docs/simap/enotice2005/enotices_pl.htm
Jest w rozporzadzeniu KE z 7 wrzesnia 2005.
Druki sa tutaj:
http://simap.europa.eu/Forms%20in%20pdf/081ccd6a-f5fa-c676-7cb64850cd7b3371_pl.html
dzięki obu kolegom
ale nie umiem wysłać ogłoszenia o zawarciu umowy. Mam druk (okropny zresztą!) ale jak go wysłać??
Tak samo jak ogłoszenie o zamówieniu
Najlepiej wysłac mailem - strona czesto nie działa.
ale to była wolna ręka...
nie ogłszałam tego przetargu
przy tych formularzach nie ma takiej opcji, aby ją przesłać mailem
czy ktoś już je wysyłał?
czy jest gdzieś instrukcja wypełnienia druków?
Pomocy!!!
Ja wysyłam zawsze netem, a "kilka" już wysłałem w tym roku i najmniejszych problemów z tym nie miałem. Nieustająco polecam droge internetową
Ja wysyłam zawsze mejlem, a "kilka" już wysłałem w tym roku i najmniejszych problemów z tym nie miałem. Za to nie raz juz widziałem na stronie SIMAP komunikaty o "chwilowych trudnosciach" i prosby o wstrzymanie sie z wysyłaniem, jak równiez dostawałem komunikaty od jednostek z terenu ze "nie da sie wysłać". Nieustająco polecam droge mejlową
Piotrze , przy okazji : czy wiesz gdzie mozna sobie pooglądac te opublikowane ogłoszenia?
Piotrze , przy okazji : czy wiesz gdzie mozna sobie pooglądac te opublikowane ogłoszenia?
Jasne, ze wiem: tutaj
Czyzbys robiła dotychczas tylko małe postepowania?
ale nie widze tu ogloszeń o udzieleniu zamówienia...
Piotrze, dlaczego nie ma tam ogłoszeń o udzieleniu zamówienia. Czy nikt takich nie publikuje. Może nie ma obowiązku a ja o tym nie wiem?
Rzeczywiście nie miałam takich dużych zamówień po ostatniej nowelizacji a teraz potrzebuję ogłosić a widzę, że nie jest to takie proste. Np. w formularzu jest opcja "czy zgadzam się na publikację ogłoszenia". To ja mogę się nie zgodzić?
Piotrze, dlaczego nie ma tam ogłoszeń o udzieleniu zamówienia.
Ależ są! Wchodzisz np. w wyszukiwanie rozszerzone i wpisujesz nagłówek: 1180 dla robót budowlanych, 2180 dla dostaw, 2280 dla usług.
Np. w formularzu jest opcja "czy zgadzam się na publikację ogłoszenia". To ja mogę się nie zgodzić?