1

Temat: Brak potwierdzenia otrzymania pisma

Zamawiający 15.07.09 r. zwrócił się z prośbą do W. o wyrażenie zgody na przedłużenie terminu związania ofertą, który upłynął 28.07.09 r. Jeden z Wykonawców nie posiada faxu, pismo (za zwrotnym p.o) zostało wysłane 15.07.09 r. do chwili obecnej nie mam ani zwrotki ani pisma. Co zrobić w takim przypadku - wykluczyć, czy czekać na zwrotkę?

2

Odp: Brak potwierdzenia otrzymania pisma

jak wyslalas je zwyklym listem, to moze iść tydzien samo pismo, a gdzie czas na odpowiedź?
a zresztą decyzję co do wykluczenia i tak podajesz razem z informacją o wyborze najkorzystniejszej oferty, więc nie spiesz się... dowiedz się najpierw dokładnie jak sprawa wygląda

3

Ja bym od razu dzwonił do tego W. Czy List doszedł, czy odesłał, jest jeszce droga elektroniczna. I najważniejsze co z wadium???

4

List został wysłano jako "priorytet". Właśnie dostałam zwrotkę - pismo zostało odebrane w ostatnim dniu na wyrażenie zgody dot. przedłużenia terminu zw. ofertą.
Respoder: w przypadku odmowy wyrażenia zgody na przedłużenie terminu zw. ofertą, nie powoduje to utraty wadium!

5

IZABELLO -nie chodzi o utrate wadium tylko czy oferta będzie zbezpieczona wadium na ten przedłużony TZO czyli po 28.07