1

Temat: informacja z krk sp. z o.o.

Na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu żądaliśmy od Wykonawców informacji z krk o niekaralności. W ofercie złożonej przez sp. z o.o., gdzie występuje trzech wspólników informacja taka została przedstawiona przez dwóch z nich oraz przez prokurenta spółki (który jednocześnie reprezentuje firmę w postępowaniu przetargowym). Rozumiem, że powinnam wezwać firmę do uzupełnienia brakującej informacji o wspólniku.......Utwierdźcie mnie w tym przekonaniu.
Moją wątpliwość budzi to, że prokurent podpisuje ofertę i wszystkie dokumenty nie posiadając pełnomocnictwa, czy prokurent nie musi posiadać pełnomocnictwa?

2

Odp: informacja z krk sp. z o.o.

nie, nie musi, ale info z krk muszą złożyś wszyscy wspólnict  tj. zarząd spółki, chyba że ten trzeci nie jest w zarządzie co byłoby dziwne

3

aspychalska napisał/a:

W ofercie złożonej przez sp. z o.o., gdzie występuje trzech wspólników

Trzech wspólników, czy trzech członków zarządu?

4 (edytowany przez hamerek 2009-07-30 12:20:30)

danaug napisał/a:

nie, nie musi, ale info z krk muszą złożyś wszyscy wspólnict  tj. zarząd spółki, chyba że ten trzeci nie jest w zarządzie co byłoby dziwne

a od kiedy to wspólnik musi się równać członek zarządu??

informacja z KRK musi być dla każdego członka zarządu nie wspólnika (no chyba że członek zarządu jest jednocześnie wspólnikiem) i nie musi być dla prokurenta

5

A sprawdź co wynika z KRS-u  tzn.jaki jest sposób reprezentacji?

6

Nie odpowiadaj na moje pytanie... hamerek udzielił wyczerpujących wyjaśnień wink

7

jest trzech wspólników, natomiast organem uprawnionym do reprezentacji podmiotu jest zarząd który jest jednoosobowy i prezes samodzielnie reprezentuje spółkę. Rozumiem więc, ze KRK tylko dla prezesa zarządu. Dzięki za odpowiedzi

8

... dokładnie.

9

a bylo tak ciekawie smile