1

Temat: Zmiana ogłoszenia na stronie simap eu pilne!

zamieszczam zmianę ogłoszenia na simap (przetarg powyżej progu) mieliśmy wpisaną ilość pakietów 100, ale na skutek pytań wydzilamy dodatkowe dwa.. i teraz pytanie:
w formularzu Zmiana ogłoszenia jest tylko rubryka żeby wpisać tekst jaki jest i jaki być powinien. Ewentualnie dodatkowe informacje. wpisałem zmieniane punkty i opis zamówienia w którym zamiast 100 pakietów wpisałem 102..ale teraz co z samymi pakietami i kwotami wadium? mam wszystko przepisywać i zmieniać po kolei? to będzie kilkadziesiąt stron bo zmienia się cała numeracja..czy może napisać notatkę w polu - dodatkowe informacje i wpisać tam jakie pakiety zostały wydzielone z jakich no i jakie pozycje obejmują plus nowe wadia... np. pakiet 31A z pakietu 30, obejmujący pozycje 1,3,5 z pakietu 30. proszę o pomoc.

2

Odp: Zmiana ogłoszenia na stronie simap eu pilne!

To wpisujecie cały opis przedmiotu zamówienia do ogłoszenia?
Wydaje mi się że wystarczy podać tam "krótki opis".
może dodaj te 2 pakiety jako 101 i 102.
i napisz że wykreslasz z pakietu 30 i 31 pkt 1,3,5.

3

nie no wpisujemy w sumie definicje, ale tam było wczesniej że jest 100 pakietów a po zmianach ma być 102, wiec musiałem zmieniać. chodzi mi o to, że przy pierwszym ogłoszeniu jak wypelnialem rubryki, musialem wypelnic dla kazdego pakietu osobno big_smile i teraz na wydruku ogloszenia mam kazdy pakiet ponumerowany. przy zmianie jaka zaszła numeracja się zmienia.. dodane pakiety muszą byc umieszczone w środku w osobnych grupach asortymentowych... i teraz nie wiem czy wpisywać całą numerację od nowa czy tylko krótką notatkę co się zmieniło i na co...

4

aha dodam, że na formularzu na stronie nie ma mozliwosci edycji pakietow... jest tylko rubryka/ okienko w ktorym mozna wpisac co bylo a jak byc powinno...

5

Czyli pakiety nie stanowią odrębnych części zamówienia.
A nie możesz wkleić całego dużego starego opisu pakietów i zastąpić zmodyfikowanym opisem, jeżeli był w jednej sekcji/polu?

6

Witam!
proszę o pomoc... chcę dokonać zmiany w ogłoszeniu TED
jestem na stronie SIMAP - znajduję tu formularz "ogłoszenie dodatkowych informacji....lub sprostowanie" po zarejestrowaniu przechodzę do formularzy online i tutaj nie ma takiego formularza. Chyba oślepłam, bo go nie widzę...
Błagam pomóżcie jak dokonać zmiany w TED...

7

1. Wejdź w "TWOJE ZAPISANE FORMULARZE"
2. Zaznacz ogłoszenie, które chcesz skorygować
3. Na samym dole, pod wszystkimi ogłoszeniami, wciśnij "ZMIEŃ" - czy coś takiego (nie pamiętam) wink

8

... ale mnie chodzi o już opublikowane ogłoszenia sad

9

sorki, mam już mam....

10

...wiem, zrob tak jak napisałem.

11

uffff udało się!!!!!
Dzięki wielkie za pomoc smile)

12

mam pytanie-czy to sprostowanie z SIMAP zamieścić tez na stronie internetowej i tablicy ogłoszeń??

13

12a.3

14

dzieki!!

15

Mam pilne pytanie. art 40.6.1 ogłoszenie o zamówieniu (...) nie może zostać odpowiednio zamieszczone (...) przed jego zamieszczeniem w BZP (...) przed przekazaniem do UOPWE.
A art. 42 ust.1 SIWZ udostepnia się na stronie internetowej zamawiajacego od dnia zamieszczenia ogłoszenia w BZP albo publikacji w DzUUE (...)
Najpierw przekazuję ogłoszenie do UOPWE (bo powyżej progu) potem mogę ale nie muszę chyba w BZP. Ogłoszenie od razu zamieszczam na swojej stronie itd. bo przekazałam do UOPWE i BZP, a SIWZ dopiero jak ogłoszenie zostanie opublikowane w DZUUE. A SIWZ musi być na stronie od publikacji w BZP (czyli od razu) to czekam, aż ten DZUUE opublikuje i wtedy dopiero ogłoszenie do biuletynu i SIWZ na stronę? Termin składania ofert 40 dni od przekazania ogłoszenia do wspólnot, SIWZ na stronie od publikacji do upływu terminu składania ofert, musi być 40 dni na stronie. Jak to zrobić dobrze, a w BZP ogłoszenie też ma być. Help???!!!

16

Nie zamieszczsz ogłoszenia w BZP. SIWZ zamieszczasz na swojej stronie po ukazaniu sie ogłoszenia w "unii"

17

Dziękuję bardzo za odpowiedź.