1

Temat: pełnomocnictwo

witam, mały problem, właśnie sprawdzam oferty w przetargu nieograniczonym i w jednej, moim zdaniem brakuje pełnomocnictwa, ponieważ w ofercie jest zapis że do reprezentowania tej danej firmy wytypowany jest dany Pan X, jednakże załączony jest tylko wypis z EDG, a tam nie ma nic kto może reprezentować, a firma jest zapisana na żonę tegoż Pana X. Wiec moje pytanie brzmi, czy wzywać do uzupełnienia o pełnomocnictwo dla X, czy nie? Oferta jest podpisana tylko nazwiskiem i pieczątką, - obydwoje - On i jego żona nazywają się tak samo.
No ale skoro żona wyznaczyła go na reprezentanta, to dobrze by było gdy to miało jakieś udokomentowanie?

2

Odp: pełnomocnictwo

Oczywiście wezwać - jak najbardziej.

3

Dzięki, tak też myślałam smile

4

mika 8 napisał/a:

ponieważ w ofercie jest zapis że do reprezentowania tej danej firmy wytypowany jest dany Pan X, Oferta jest podpisana tylko nazwiskiem i pieczątką, - obydwoje - On i jego żona nazywają się tak samo.
No ale skoro żona wyznaczyła go na reprezentanta, to dobrze by było gdy to miało jakieś udokomentowanie?

po pierwsze z tresci jaka zawiera oferta wynika ze jednak takowe umocowanie istnieje dla pana X a ze nie pisze"pełnomocnictwo" to jeszcze nie powod aby czynic zarzut o braku reprezentacji wink
po drugie podpis własnoręczny na umocowaniu to przynajmniej pełne nazwisko składającego oswiadczenie woli a jak masz do tego pieczatke imienna to mozna zweryfikowac czy podpisala to pani X dla pana X.

5

mika 8 napisał/a:

ponieważ w ofercie jest zapis że do reprezentowania tej danej firmy wytypowany jest dany Pan X

Nie wczytałem sie dokładnie... SORRY
Madziulek ma rację