Temat: TZO -art 85/2
Przedłuzylismy już na nasz wniosek TZO o 50 dni. Potrzebujemy jeszcze przedłużenia o 30 dni. Czy jest to możliwe (???) na wniosek wykonawcy??? Oferta wybrana, terminy na protesty upłyneły.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → TZO -art 85/2
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przedłuzylismy już na nasz wniosek TZO o 50 dni. Potrzebujemy jeszcze przedłużenia o 30 dni. Czy jest to możliwe (???) na wniosek wykonawcy??? Oferta wybrana, terminy na protesty upłyneły.
Pytasz jako wykonawca, czy zamawiajacy?
Jako zamawiający. Sprawa wykonania RB się nam trochę skomplikowała i potrzebujemy jeszcze trochę czasu-30 dni- na podpisanie umowy (równoznaczne z rozpoczęciem RB). Wykonawcy tez jest to na rekę i może wystapić z takim wnioskiem. Od wczoraj troche poczytałem -komentarze w Legalisie Pieróga i Garneckiego i wynika że wykonawca moze wielokrotnie wystapic z takim wnioskiem i o nieograniczona liczbę dni. Taka interpretacja jest nam w tym momencie na rekę.
Mam rację ??
z postu wynika, że jako zamawiający, a skoro tak, to nie możesz po raz drugi wnioskować o przedłużenie TZO, jednakże wykonawca może zrobić to sam jeśli chce (85.2)
Jako zamawiający. Sprawa wykonania RB się nam trochę skomplikowała i potrzebujemy jeszcze trochę czasu-30 dni- na podpisanie umowy (równoznaczne z rozpoczęciem RB). Wykonawcy tez jest to na rekę i może wystapić z takim wnioskiem. Od wczoraj troche poczytałem -komentarze w Legalisie Pieróga i Garneckiego i wynika że wykonawca moze wielokrotnie wystapic z takim wnioskiem i o nieograniczona liczbę dni. Taka interpretacja jest nam w tym momencie na rekę.
Mam rację ??
masz rację
Dzieki. Moje watpliwości posiał znajomek który zajmował sie ZP ale jego znajomośc ustawy jest chyba do poł. 2008 (przeszedł na emeryture) po nim ja przejąłem schedę.
rzeczywiście, kiedyś wykonawca nie mógł sam przedłużyć TZO
Od wczoraj troche poczytałem -komentarze w Legalisie Pieróga i Garneckiego i wynika że wykonawca moze wielokrotnie wystapic z takim wnioskiem i o nieograniczona liczbę dni. Taka interpretacja jest nam w tym momencie na rekę.
Mam rację ??
Tak
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc