Temat: pomocy!!!
Zepsuł nam się autobus, musimy kupić nowy niemal natychmiast, więc nie będzie czasu na przetarg, czy mogę zastosować tryb wolnej ręki art 67 pkt 3 ? Jeżeli tak, to jakie dokumenty muszę mieć?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zepsuł nam się autobus, musimy kupić nowy niemal natychmiast, więc nie będzie czasu na przetarg, czy mogę zastosować tryb wolnej ręki art 67 pkt 3 ? Jeżeli tak, to jakie dokumenty muszę mieć?
uzasadnienie wyboru trybu z wolnej ręki wpisujesz w samym protokole
Czyli możemy tak zrobić, i wypełnię tylko ZP-2, wpisując kwotę z faktury i to wszystko, czy rownież umieszczam informacje w BZP ?
Zaproszenie -> negocjacje -> umowa -> ogloszenie o udzieleniu zamowienia do BZP... i oczywiscie protokol ZP - stosownie do etapu postepowania.
Czyli ogłoszenie w BIP też powinno być? Jak takie zaproszenie i późniejsze negocjacje powinny wyglądać?
o udzieleniu tak, o wszczęciu nie
Czyli ogłoszenie w BIP też powinno być?
o udzieleniu tak, o wszczęciu nie
Nie zgadzam sie z hamerkiem
Nie zgadzam sie z hamerkiem
Ogłaszasz wszczęcie postępowania z WR ?
Nigdy w życiu, a pośmierci tym bardziej Nie zgadzam sie z hamerkiem w kwestii zamieszczenia ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w BIP, w BIP.
aaaaaaaaaaaa, no już myslałem...
Czyli wyciągając z tego wniosek, nie muszę nic zamieszczać w BIP?
Proszę o odpowiedź na drugą kwestię
Jak takie zaproszenie i późniejsze negocjacje powinny wyglądać?
ten BIP to przejęzyczenie, chodzi o BZP
Nie koniecznie
To nie jest przejęzyczenie
To nie jest przejęzyczenie
... tak myslalem.
hamerek oczywiście myślał o BZP
a więc cóż, muszę chyba zgodzić się z Mirasem ;p
choć z drugiej strony mimo, że nie ma takiego obowiazku nigdzie nie jest powiedziane, że zamawiający nie może, jeśli chce tego zrobić.
choć z drugiej strony mimo, że nie ma takiego obowiazku nigdzie nie jest powiedziane, że zamawiający nie może, jeśli chce tego zrobić.
jesli chce to moze, ale przymusu nie ma
Czyli tylko BZP.
Jak takie zaproszenie ma wyglądać?
Autobus już znaleziony :-)
http://www.google.pl/
Obędzie się bez wolnej reki, koszt nie przekroczy 54 000 netto
Ikarus zakupiony w MZA ?
hehe... ciekawe co to też z niego zostanie ??
Ja nim jeździć nie będę
hmmm...
wybacz ale uważam, że tak podchodzić do tego nie można
patrząc co się dzieje z autobusami ostatnio w w-wie np (kilka się spaliło po prostu), to kupienie jakiegoś złoma naraża życie ludzi...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc