Temat: kwota na sfinansowanie
Witam, jakie mogą być konsekwencje jeżeli Zamawiający nie poda ile ma przeznaczone na sfinansowanie zamówienia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → kwota na sfinansowanie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, jakie mogą być konsekwencje jeżeli Zamawiający nie poda ile ma przeznaczone na sfinansowanie zamówienia.
przy otwarciu? czy w ogóle chce utajnić?
... wizyta CBA
przy otwarciu, gdyż kwota nie została konkretnie sprecyzowana.
Sprawa jest na nadzór który ma być finansowany z zadania podtsawowego.
Zamawiacz musi podać tę kwotę
jakie mogą być konsekwencje jeżeli Zamawiający nie poda ile ma przeznaczone na sfinansowanie zamówienia.
hmmm... jakie konsekwencje...
Sa dwie rzeczy pewne:
1. Na pewno jest obowiązek podania,
2. Na pewno nie bedzie sankcji z art. 93. ust. 1 pkt 7 PZP...
inne... życie jest nieprzewidywalne
Marcel, pytasz czysto hipotetycznie czy cos takiego miało miejsce faktycznie?
Miało niestety
Jesteś zamawiaczem czy wykonawcą?
heh Zamawiaczem, dowiedziałem się o tym po fakcie niestety że nie podali kwoty bo nie była konkretnie sprecyzowana
I jakis wykonawca się przyczepił?
Jeżeli nie - siedź cichótko i przeczekaj to...
tak ale co wpisać w protokole z posiedzenia komisji przetargowej i co w razie czego jak się przyczepi jakiś upierdliwy oferent?
hmmm...
skoro masz już oferty, to wpisanie kwoty do protokołu chyba nie powinno być problemem, nawet jeśli zrobisz to niezgodnie z przepisami, pocichutku, dopiero teraz
jeśli natomiast wykonawca się przyczepi, to cóż, trzeba się zastanowić czy to nie będzie wada postępowania uniemożliwiającą zawarcie ważnej umowy, a w takim wypadku niestety unieważnienie
Wpisz prawdę, czyli kwotę jaką masz na to zadanie.
A do czego ma sie przyczepić?
Przyczepi się że nie podano kwoty jaką mamy przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, i powie "UNIEWAŻNIAĆ"
Bez paniki.... Powiesz mu, że nie dosłyszał
Jestem zszokowany niektórymi wypowiedziami.Niektórzy wypowiadający się powinni potrzebującym porady pomagać a nie wskazywać jak należy w razie błędu kłamać .Takich ,,Doradców" powinno się eliminować z Forum. PZDR.
PS .A tak jako ,,nowy" to mam pytanie za co dostaje się poziomy. Za aktywność na forum czy kompetencje przekazywane - znajomość zagadnień z zakresu PZP .
m.in. za wskazywanie jak należy w razie błędu kłamać...;)
gdybyś nie zauważył nikt tu nie popiera kłamania ale czasem rozwiązanie problemu nie daje innej możliwości
a swoją drogą to ciekawa jestem, czy Ci którzy tych porad słuchali są tego samego zdania co Ty
porady są super sprawą i nie uważam aby należałoby kogokolwiek eliminować - nie zawsze jednak nalży wszystko co tu piszemy traktować jako wyrocznię - każdy odpowiada sam za to co zrobi
a co do tego unieważniania postępowania to ja osobiście jestem gorącą przeciwniczką
Życzę postępowań bezproblemowych, bez "kłamania", czystych jak łza, normalnie takich jak w bajce... "Takie rzeczy to tylko w ERZE"
PS .A tak jako ,,nowy" to mam pytanie za co dostaje się poziomy. Za aktywność na forum czy kompetencje przekazywane - znajomość zagadnień z zakresu PZP .
Poziomy są za pisanie - choćby o eliminowaniu "doradców" - czyli jeszcze kilka razy doznasz szoku i będzie poziom II b, kompetencje oceniają czytający subiektywnie i jak ze wszechmiar słusznie stwierdziła Danaug - forum to nie wyrocznia i od myślenia pytającego nie zwalnia.
... a czasem warto wiedzieć jak można coś obejść:)
... aby uratować postępowanie
dokładnie
którego unieważnienie może pociągnąć za sobą skutki np w formie nie otrzymania dofinansowania...
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc