1

Temat: kwota na sfinansowanie

Witam, jakie mogą być konsekwencje jeżeli Zamawiający nie poda ile ma przeznaczone na sfinansowanie zamówienia.

2

Odp: kwota na sfinansowanie

przy otwarciu? czy w ogóle chce utajnić?

3

... wizyta CBA wink

4

przy otwarciu, gdyż kwota nie została konkretnie sprecyzowana.
Sprawa jest na nadzór który ma być finansowany z zadania podtsawowego.

5

Zamawiacz musi podać tę kwotę

6 (edytowany przez MIRAS 2009-08-19 11:28:08)

Marcel napisał/a:

jakie mogą być konsekwencje jeżeli Zamawiający nie poda ile ma przeznaczone na sfinansowanie zamówienia.

hmmm... jakie konsekwencje...

Sa dwie rzeczy pewne:
1. Na pewno jest obowiązek podania,
2. Na pewno nie bedzie sankcji z art. 93. ust. 1 pkt 7 PZP...

inne... życie jest nieprzewidywalne smile

7

Marcel, pytasz czysto hipotetycznie czy cos takiego miało miejsce faktycznie?

8

Miało niestety

9

Jesteś zamawiaczem czy wykonawcą?

10

heh Zamawiaczem, dowiedziałem się o tym po fakcie niestety że nie podali kwoty bo nie była konkretnie sprecyzowana

11

I jakis wykonawca się przyczepił?
Jeżeli nie - siedź cichótko i przeczekaj to... smile

12

tak ale co wpisać w protokole z posiedzenia komisji przetargowej i co w razie czego jak się przyczepi jakiś upierdliwy oferent?

13

hmmm...
skoro masz już oferty, to wpisanie kwoty do protokołu chyba nie powinno być problemem, nawet jeśli zrobisz to niezgodnie z przepisami, pocichutku, dopiero teraz
jeśli natomiast wykonawca się przyczepi, to cóż, trzeba się zastanowić czy to nie będzie wada postępowania uniemożliwiającą zawarcie ważnej umowy,  a w takim wypadku niestety unieważnienie

14

Wpisz prawdę, czyli kwotę jaką masz na to zadanie.
A do czego ma sie przyczepić?

15

Przyczepi się że nie podano kwoty jaką mamy przeznaczoną na sfinansowanie zamówienia, i powie "UNIEWAŻNIAĆ"

16

Bez paniki.... Powiesz mu, że nie dosłyszał wink

17 (edytowany przez wiliam 2009-08-19 18:01:23)

Jestem zszokowany niektórymi wypowiedziami.Niektórzy wypowiadający się  powinni potrzebującym porady  pomagać a nie  wskazywać  jak należy w razie błędu kłamać .Takich ,,Doradców" powinno się eliminować z Forum. PZDR.
PS .A tak jako ,,nowy" to mam pytanie za co dostaje się poziomy. Za aktywność na forum czy kompetencje przekazywane - znajomość zagadnień z zakresu PZP .

18 (edytowany przez hamerek 2009-08-19 21:34:44)

m.in. za wskazywanie jak należy w razie błędu kłamać...;)

gdybyś nie zauważył nikt tu nie popiera kłamania ale czasem rozwiązanie problemu nie daje innej możliwości

a swoją drogą to ciekawa jestem, czy Ci którzy tych porad słuchali są tego samego zdania co Ty

19

porady są super sprawą i nie uważam aby należałoby kogokolwiek eliminować - nie zawsze jednak nalży wszystko co tu piszemy traktować jako wyrocznię - każdy odpowiada sam za to co zrobi
a co do tego unieważniania postępowania to ja osobiście jestem gorącą przeciwniczką

20

Życzę postępowań bezproblemowych, bez "kłamania", czystych jak łza, normalnie takich jak w bajce... "Takie rzeczy to tylko w ERZE"

21

wiliam napisał/a:

PS .A tak jako ,,nowy" to mam pytanie za co dostaje się poziomy. Za aktywność na forum czy kompetencje przekazywane - znajomość zagadnień z zakresu PZP .

Poziomy są za pisanie - choćby o eliminowaniu "doradców" lol - czyli jeszcze kilka razy doznasz szoku i będzie poziom II wink b, kompetencje oceniają czytający subiektywnie i jak ze wszechmiar słusznie stwierdziła Danaug - forum to nie wyrocznia i od myślenia pytającego nie zwalnia.

22

... a czasem warto wiedzieć jak można coś obejść:)

23

... aby uratować postępowanie smile

24

dokładnie

25

którego unieważnienie może pociągnąć za sobą skutki np w formie nie otrzymania dofinansowania...