1

Temat: wezwanie do wyjasnienia

Zamawiajacy wymagał 4 prace przedstawiające przebudowę, remont lub budowe drogi publicznej wraz ze skrzyzowaniem.
Wykonawca wykazał 4 prace podobne wraz z referencjami należytego ich wykonania ale  z przedstawionych prac i referencji nie wynika ,że jest to przebudowa lub remont drogi wraz ze skrzyżowaniem.
Poprosilam wykonawce o pisemne wyjasnienie, czy w wykazanych pracach wystepuje przebudowa lub remont drogi wraz ze skrzyzowaniem. Wykonawca nie wyjaśnił.
Czy mam go odrzucić czy wykluczyć?

2

Odp: wezwanie do wyjasnienia

Wykluczyć

3

wiselka napisał/a:

Czy mam go odrzucić czy wykluczyć?

Wezwać do złożenia w trybie 26.3

4

ja zrozumiałem, że wezwanie już zostało dokonane, chyba że jest inaczej...

5

wiselka napisał/a:

Poprosilam wykonawce o pisemne wyjasnienie, czy w wykazanych pracach wystepuje przebudowa lub remont drogi wraz ze skrzyzowaniem.

... a ze tak zapytam, na jakiej podstawie??? Trzeba bylo od razu wezwac do uzupelnienia.

6

Tak, poprosiłam o pisemne wyjasnienie czy wskzane prace ....są wraz ze skrzyzowaniem.
Komisja miała wątpliwości, bo nie wynikało to z tytułu pracy podonej ani z referencji, nie było słowa na ten temat.
Wykonawca nie złozył wyjaśnienia w wyznaczonym terminie i został wykluczony z art.24 ust.2 pkt 3. Oferrta Wykonawcy wykluczonego uznajemy za odrzuconą.
Tak postanowilismy z komisja , mam nadzieje, że dobrze.

7

wiselka napisał/a:

Wykonawca nie złozył wyjaśnienia w wyznaczonym terminie i został wykluczony z art.24 ust.2 pkt 3.

Ta podst. jest powiązana z art. 26.3 czyli z wezwaniem do złożenia(uzupełnienia). Brak wyjaśnień nie zwalnia z obowiązku określonego w 26.3

8

wiselka napisał/a:

Wykonawca nie złozył wyjaśnienia w wyznaczonym terminie i został wykluczony z art.24 ust.2 pkt 3. Oferrta Wykonawcy wykluczonego uznajemy za odrzuconą.
Tak postanowilismy z komisja , mam nadzieje, że dobrze.

Nie bardzo... trzeba bylo wezwac do uzupelnienia.