Temat: olej opałowy poniżej 14 000 euro
Dzień dobry!!
Zamierzam zamówić dostawę oleju opałowego na sezon grzewczy 2009-2010 do budynku urzędu. Zamówienia dokonam zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy Pzp.
Zamierzam wysłać zapytanie cenowe do 3 dostawców (tak mówi regulamin zamówień publicznych w naszym urzędzie). W związku z tym zakupem mam następujace pytania:
1) pracownik dokonał szacowania wartości zamówienia na dzień 7 września b.r. (wartośc oleju opałowego) jest niska zamierzamy jednak dokonywać zakupu oleju z ceną na dzień dostawy, uwzględniając marżę dostawcy określoną w formularzu ofertowym). Czy wszystko będzie w porządku jeśli po zsumowaniu faktur za olej opałowy okaże się, że jego wartość przewyższa kwotę 14 tys euro (pod wpływem wzrostu cen oleju)
2) czy jeśli jest to zamówienie poniżej 14 000 euro to czy mam prawo wskazać na konkretnego producenta paliwa PKN ORLEN i nazwę oleju Ekoterm Plus (zapytanie wysyłam do 3 konkretnych firm)
3) czy moge pozwolić dostawca na wskazanie marży ujemnej lub zerowej (czy będzie to czyn nieuczciwej konkurencji (zamówienie poniżej 14 tys euro więc moim zdaniem mam swobodę w dokonywaniu zamówień nie obowiazuje mnie ustawa Pzp).
4) czy mogę napisać w formularzu ofertowym, że zamówienie wyniesie 21 000 l oleju opałowego + - 10%