1

Temat: Wykaz osób

W PN zażądałam Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, z informacjami na temat wykształcenia, doświadczenia, kwalifikacji zawodowych niezbędnych do wykonania zamówienia do prowadzenia szkolenia komputerowego. Otrzymałam kadrę: a dokumentem jest jej dyplom ukończenia studiów na kierunku biotechnologii. W doświadczeniu opisuje, że szkoliła innych z prezentacji multimedialnych itp. Czy nie powinnam mieć dokumentu potwierdzającego jej doświadczenie w tematyce szkolenia?

2

Odp: Wykaz osób

Wykaz to dokument mający potwierdzić spełnianie warunku udziału. A jaki warunek postawiłaś?

3

W celu potwierdzenia posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia, oraz dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia wykonawcy dołączą do oferty następujące dokumenty (w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę):
1.wykaz osób, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca i które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, załącznik nr 4- z informacjami na temat wykształcenia, doświadczenia, kwalifikacji zawodowych niezbędnych do wykonania zamówienia (co najmniej 4 osoby).
a w załączniku mam zapisane, że do wykazu należy załączyć dokumenty potwierdzające kwalifikacje zawodowe osób wymienionych w wykazie.

Wiem, że nie postawiłam warunku, że muszą to być np. osoby posiadające wykształcenie informatyczne.

4

w zasadzie nie miałaś prawa żądać tego dokumentu skoro nie postawiłaś warunku, w tej chwili pozostaje ci uznać że wykaz jest ok
jeżeli ma Cię to pocieszyć to powiem że b. często (i to przy b.dużych) postępowaniach Z. żądają dokumentów nie stawiając tak naprawdę żadnego warunku

5

Dziękuję bardzo.

6

danaug napisał/a:

w zasadzie nie miałaś prawa żądać tego dokumentu skoro nie postawiłaś warunku, w tej chwili pozostaje ci uznać że wykaz jest ok
jeżeli ma Cię to pocieszyć to powiem że b. często (i to przy b.dużych) postępowaniach Z. żądają dokumentów nie stawiając tak naprawdę żadnego warunku

Zgadza się - bardzo częsty przypadek smile
A wykaz trzeba uznać.

7

... i kropka.