MIRAS napisał/a:mocodawca byłby PROKURENT/PREZES, a pełnomocnikiem PREZES
Widzę tu pewien skrót myślowy: zakładam, że pisząc "mocodawcą" masz na myśli "osobami podpisującymi w imieniu mocodawcy".
Moim zdaniem - wykonawca w odpowiedzi na wezwanie do uzupełnienia może złożyć tak podpisane [i zapewne antydatowane] pełnomocnictwo (potwierdza to również cytowana uchwała SN).
W piśmiennictwie zgłaszano jednak poglądy przeciwne - podnosząc m.in. zarzut obejścia prawa lub odwołując się do wykładni celowościowej. Moja opinia jest zatem - z braku czasu - napisana "ad hoc", bez gruntownego przeanalizowania stanu orzecznictwa i piśmiennictwa na chwilę obecną. Jestem jej pewien na 90%
Omówienie cytowanej uchwały:
http://www.e-podatnik.pl/artykul/doradca_podatnika/9271/Pelnomocnictwo_czlonka_zarzadu_spolki_z_o_o.html
PS. Wzywanie do uzupełnienia może się wydawać w tym momencie bez sensu - i trochę tak jest w istocie (formalnościom musi jednak stać się zadość...)
Ja bym tę sprawę potraktował jako "test na myślenie" wykonawcy. Jeżeli potrafi skorzystać z "koła ratunkowego z 36.3" - to dobrze Jeżeli nie - to jego problem