1

Temat: rozstrzygnięcie protestu

1)czy rozstrzygając protest powinienem wspomnieć o uczestnikach, którzy przystąpili do postępowania protestacyjnego bądź po stronie protestującego bądź po stronie zamawiającego i odnieść do żądań w zakresie zarzutów zawartych w proteście?

2) jeżeli przekazałem wykonawcom wezwanie do wzięcia udziału w postępowaniu protestacyjnym w dniu 17.09 to kiedy upływaja te 3 dni? teoretycznie 20.09 ale to jest niedziela a urząd nie pracuje czyli ostatecznym dniem jest 21.09?

pozdrawiam

szad

2

Odp: rozstrzygnięcie protestu

szad napisał/a:

1)czy rozstrzygając protest powinienem wspomnieć o uczestnikach, którzy przystąpili do postępowania protestacyjnego bądź po stronie protestującego bądź po stronie zamawiającego i odnieść do żądań w zakresie zarzutów zawartych w proteście?

2) jeżeli przekazałem wykonawcom wezwanie do wzięcia udziału w postępowaniu protestacyjnym w dniu 17.09 to kiedy upływaja te 3 dni? teoretycznie 20.09 ale to jest niedziela a urząd nie pracuje czyli ostatecznym dniem jest 21.09?

pozdrawiam

szad

1) wykonawca przystępując do protestu określa swoje żądanie jedynie w zakresie zarzutów w nim postawionych. Wystarczy więc jeśli przystępującemu do prostestu prześlesz kopię rozstrzygnięcia. Jemu bezpośrednio odpowiadać nie musisz.

No chyba, że pojawiły się jakieś inne zarzuty, a w takim wypadku, w tym zakresie jest to nowy protest, a nie przystąpienie do już wniesionego. Wtedy moim zdaniem odpowiedzieć trzeba, ale tylko na te nowe zarzuty (warto tu rozpatrzyć czy na pewno zostały wniesione w terminie).

Takie jest przynajmniej moje zdanie w tej kwestii.

2) oczywiście w poniedziałek, 21.09