Temat: będzie chyba protest/!
Mam problem, jestem po unieważnieniu przetargu nieograniczonego na usługi telekomunikacyjne.Złożono dwie oferty jedna została odrzucona po wykluczeniu Wykonawcy.Do drugiego Wykonawcy napisałam o wyjaśnienie oferty, nie wynikało wprost z oferty czy blokują darmowo numery min. 070xx i przenoszą na kolejny miesiąc niewykorzystane minuty.Firma mi nie odpowiedziała, ale przyjęłam że napisali iż zgadzają się na warunki projektu umowy i SIWZ, no i tu zaczynają się schody, bo na tej podstawie ich nie mogłam odrzucić,ale w międzyczasie Komisja znalazła, iż regulamin firmy jest w sprzeczności z SIWZ, a chcieliśmy żeby dołączyli regulamin do oferty.Teraz regulamin mówi co innego a SIWZ co innego oni zgadzają się na projekt umowy,który mówi coś zupełnie innego.Tak więc odrzuciłam ich na podstawie art. 89 ust. 1pkt2 .Firma twierdzi że powinnam ich wezwać do złożenia wyjaśnień, okay tylko co potem oni napisali by że taki regulamin jest zgodny z prawem telek. a oni się zgadzają na nasze warunki., nie mogę tego poprawić jako inną omyłkę bo to istotnie zmienia ofertę.Wydaje mi się że powinni na etapie ogłoszenia zapytać albo złożyć protest na taki zapis SIWZ ,umowy.Oni chcą teraz złożyć protest, a dziś minął termin związania ofertą, unieważnienie było w piątek.Jak złożą protest to jest już po terminie.Co Wy na to?