1

Temat: niepodpisany protest

witam,

otrzymałem od zamawiającego kopię wniesionego protestu. kopia ta nie zawiera nazwy i adresu składającego protest, miejsca i daty oraz podpisu osoby uprawnionej.
teraz nie wiem czy protest został żle wniesiony czy zamawiający nie przesłał kopii tylko przepisał treść i ją przesłał.

co z tym fantem zrobić?

żądać oddalenia na podstawie 180.7 jako wniesiony przez podmiot uprawniony?

pozdrawiam

szad

2

Odp: niepodpisany protest

szad napisał/a:

czy zamawiający nie przesłał kopii tylko przepisał treść i ją przesłał.

co z tym fantem zrobić?

Tak podejrzewam... Zadzwoń do zamawiającego i spytaj - jeśli sie potwierdzi to uświadom mu fakt naruszenia i zażądaj danych protestującego.

3

teoretycznie to wiem kto to jest, bo jest tylko 2 wykonawców w postępowaniu.
może być też tak, że protestujący napisał pismo przewodnie a jako załącznik dodał treść protestu a zamawiający przesłał tylko samą treść, co niezbyt dobrze świadczy o nim.

a uświadomić fakt naruszenia, ale którego art. ustawy?

4

Tego, który mówi o obowiązku przekazania kopii protestu a nie treści co stanowi o tyle subtelną różnice, że masz obowiązek przekazać kopie przystąpienia protestującemu
181.3 i 5

5

a jak się okażę że faktycznie protest nie został podpisany, tylko był włożony w kopertę na której była nazwa protestującego, to mam przystąpić do protestu i wysłać mu kopię przystąpienia? mam interes bo moja oferta jest najkorzystniejsza a on każe ją odrzucić. termin przystąpienia kończy się dziś? jeżeli zacznę się bawić z zamawiającym w pisanie pism, że przesłał nie treść a nie kopię to te 3 dni mogą umknąć. może zostawić rozwiązanie tego pasztetu zamawiającemu skoro popełnił taką gafę. a samemu przystąpić do protestu, ustosunkować się do zarzutów i czekać na decyzję zamawiającego.

6

Jak protest nie był podpisany to ..... - ok nie bede prowokował wink. Żądaj odrzucenia protestu

7

będę żądał odrzucenia bo uważam zarzuty za bezzasadne oraz odrzucenia bo wniesiony przez podmiot nieuprawniony (art. 180.7).
wiem, że to trochę dziwne bo będę się ustosunkowywał do zarzutów wniesiony przez podmiot nieuprawniony ale nie jestem w stanie przewidzieć co zrobi zamawiający. lepiej przewidzieć wszystkie opcje.

8

wiesz zalezy jaka jest sytuacja. ile macie czasu.... odniesienie sie do formy protestu moze skutkowac jego odrzuceniem. jesli jednak forma zlozenia byla ok - to przedluzy procedure. Z. popelnil gafe ale zastanow sie czy nie wyjasnic sprawy telefonicznie i wtedy podjac odpowiednia decyzje.

9

Marko napisał/a:

Jak protest nie był podpisany to ..... - ok nie bede prowokował wink. Żądaj odrzucenia protestu

możesz  prowokować, może wyjdzie z tego coś twórczego

10

szad napisał/a:

będę żądał odrzucenia bo uważam zarzuty za bezzasadne oraz odrzucenia bo wniesiony przez podmiot nieuprawniony (art. 180.7).
wiem, że to trochę dziwne bo będę się ustosunkowywał do zarzutów wniesiony przez podmiot nieuprawniony ale nie jestem w stanie przewidzieć co zrobi zamawiający. lepiej przewidzieć wszystkie opcje.

oddalenia zarzutow.
no i jak narazie nie wiesz czy nieuprawniony.

11

oki. to pozostanę przy oddaleniu zarzutów. tylko to chore, żebym się musiał domyślać kto wniósł protest. gdyby było więcej wykonawców niż 2 to byłby klops, a jak 2 to drogą dedukcji mogę dojść kto to smile

to może chociaż w tym piśmie zaznaczyć, że Zamawiający powinień przesłać kopię a nie treść protestu? tylko jeżeli to treść to jest faktycznie kopia?

12

przedzwon i rozpoznaj jak nie chca rozmawiac mozesz odniesc sie do malezytej formy protestu. wszystko zalezy od sytuacji i czasu jaki macie na rozstrzygniecie.

13

mimo wszystko, jakby było pismo przewodnie podpisane to chyba sama treść protestu też powinna być podpisana.

14

no nie upieral bym sie przy tym smile