1

Temat: zadanie z projektu unijnego

mamy zamiar wykonać zadanie współfinansowane przez unię europejską. Czy w jednym postępowaniu powinnam przeprowadzić postępowanie na robotę budowlaną i zakup wyposażenia czy powinny to być oddzielne postępowania? Czy jeśli oddzielne postępowania to wartość zamówienia ustalam dla całego projektu?

2

Odp: zadanie z projektu unijnego

Pomóżcie!!!

3

z tego co wiem nie musisz łączyć robót budowlanych z zakupem wyposażenia ale możesz jeśli chcesz
a co do wartości, to wartość szacunkową ustalasz oddzielnie dla RB i oddzielnie dla dostaw (bo zakup wyposażenia to właśnie dostawa).

4

Opinia nr 3 na stronie UZP

5

mam tą opinię tylko nie bardzo rozumiem, dlatego pytam. Moim zdaniem wynika z niej że szacując wartość zamówienia sumuję wartość robót budowlanych i dostaw

6

aspychalska napisał/a:

Moim zdaniem wynika z niej że szacując wartość zamówienia sumuję wartość robót budowlanych i dostaw

Masz obowiązek sumować wartość tożsamych dostaw, usług lub RB stosownie do rodzaju. Czyli każdy rodzaj zamówień odrębnie

7

czyli odrębnie dostawy i roboty budowlane, dzięki, bo zamieszałam sie w tej opini

8

czy istnieje możliwość przeprowadzić jedno postępowanie z mozliwością składania ofert częsciowych.. Zgodnie z art. 32 ust. 4 ustawy - Pzp, jeżeli zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych albo udziela zamówienia w częściach wartością zamówienia jest łączna wartość poszczególnych części zamówienia.

9

I w czym problem?