1

Temat: wyłączenie przewodniczącego z prac komisji

w jakim momencie powinien sie wyłączyć z prac komisji jej przewodniczący jeżeli podlega wyłączeniu na podstawie art. 17.1.4). czy może dokonać otwarcia ofert a nie brać w ocenie? czy powinien się wyłączyć jeszcze przed otwarciem?

pozdro

szad

2

Odp: wyłączenie przewodniczącego z prac komisji

według mnie po otwarciu ofert, no przeciez musi skads wiedziec jacy wykonawcy sie zglosili

3

Po otwarciu

4

W dniu, w którym powziął informację o okoliczności stanowiącej podstawę wykluczenia.

5

zazwyczaj jest to dzień otwarcia ofert

6

Tak ale nie koniecznie - poczytaj definicje wykonawcy art. 2 pkt 11

7

kaskaa napisał/a:

według mnie po otwarciu ofert, no przeciez musi skads wiedziec jacy wykonawcy sie zglosili

na kopertach były nazwy wykonawców, więc teoretycznie wiedział już przed otwarciem

8

...no i aut wink

9

z drugiej strony jak dokona otwarcia ofert to tez nic się nie stanie, grunt żeby nie brał udziału w ocenie i wyborze najkorzystniejszej oferty.

10 (edytowany przez MIRAS 2009-10-01 13:09:01)

... no i żeby w ogóle otworzył oferty stanowiące konkurencję dla oferty jego "znajomego" smile

11

czyli, reasumując: otwiera oferty i się wyłącza z dalszych prac.

12 (edytowany przez jacek0707 2009-10-02 06:30:52)

szad napisał/a:

na kopertach były nazwy wykonawców, więc teoretycznie wiedział już przed otwarciem

Przykład:
Oferta firmy X została złożona na 2 dni przed terminem otwarcia ofert. Po otwarciu jej, w trakcie badania okazało się, że ofertę podpisał...mój były naczelnik, który był moim szefem jescze 2 miesiące temu. I musiałem się wyłączyć.
Także MIRAS...nie do końca "aut" smile