1

Temat: błędy w umowie konsorcjum i pełnomocnictwie

Wykonawca składający ofertę w konsorcjum dwóch firm dołączył do ofery umowę konsorcjum i pełnomocnictwo w których są błędy .
- W umowie jest to data zawarcia umowy, która jest sprzed daty ogłoszenia przetargu i na dodatek przeprawiana odręcznie z parafką jednego z wspólników (lidera) ale nadal jest to jeden dzień przed ogłoszeniem przetargu. Wcześniej nie mógł wiedzieć o przetargu ponieważ dopiero następnego dnia zdecydowaliśmy o ogłoszeniu. Z całą pewnością jest to jego ewidentna pomyłka.
- W umowie i pełnomocnictwie wstawiony jest adres zamieszkania Wykonawcy a nie adres siedziby firmy, który zapisany jest w ofercie i aktualnym zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej.
Nie wiem czy prosić o wyjaśnienie (art.87,ust.1) , czy o złożenie ich ponownie po usunięciu błędów w wyznaczonym terminie (art. 26, ust. 3) tylko z jaką datą wystawienia powinien być poprawiony dokument ?? 
Bardzo proszę o pomoc smile

2

Odp: błędy w umowie konsorcjum i pełnomocnictwie

Elunka napisał/a:

Nie wiem czy prosić o wyjaśnienie (art.87,ust.1) , czy o złożenie ich ponownie po usunięciu błędów w wyznaczonym terminie (art. 26, ust. 3)

Ani jedno, ani drugie - wszystko jest ok. smile

3

Jesteś tego pewien ? smile Mógłbyś to bardziej sprecyzować ? smile
Najbardziej nurtuje mnie ta wczesniejsza data umowy konsorcjum niż ogłoszenie o przetargu.

4

Po pierwsze: UMOWA - nie zawaracaj sobie głowy czymś, czego nie miałaś prawa żądać.

Po drugie: PEŁNOMOCNICTWO - zostało udzielone osobie fizycznej, w pełnomocnictwie jest info o jego adresie zamieszkania (nadto na podstawie zaświadczeniu o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej mozesz stwierdzić, że adres ten jest porawidłowy).

5

Dziękuję za wsparcie smile