Temat: ważność kosztorysów
Kosztorysy inwestorskie ważne są przez 6 miesiecy, później nalezy je zaktualizować. Pytanie czy ważne muszą być na dzień wszczęcia postępowania czy opublikowania ogłoszenia o zamówieniu? Bo już się pogubiłam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → ważność kosztorysów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kosztorysy inwestorskie ważne są przez 6 miesiecy, później nalezy je zaktualizować. Pytanie czy ważne muszą być na dzień wszczęcia postępowania czy opublikowania ogłoszenia o zamówieniu? Bo już się pogubiłam
Opcja 1
ale czy za dzień wszczęcia postępowania nie uznaje się dnia upublicznienia postepowania pprzez zamieszczenie ogłoszenia o zamówieniu w BZP
Owszem
Pytanie czy ważne muszą być na dzień wszczęcia postępowania czy opublikowania ogłoszenia o zamówieniu?
...a jest jakaś różnica?
jestem na skraju tego terminu, za 10 dni tracą ważność kosztorysy, natomiast przed upublicznieniem ogłoszenia wszczymuje mnie opis zastosowań równoważnych przez projektanta (i nie wiem kiedy to zrobi). na obecną chwilę kosztorysy są ważne wiec o ich aktualizację mogę wystąpić dopiero ostatniego dnia ważności, czy powinnam zrobic to wcześniej, z dnia na dzień nikt mi ich nie zaktualizuje...
Możesz wczesniej, nie ma przeciwwskazań
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc