Temat: kartki świąteczne
Firma planuje zakup kartek świątecznych i nie wiem pod jaki kod CPV to podciągnąć. Może ktoś wie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → kartki świąteczne
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Firma planuje zakup kartek świątecznych i nie wiem pod jaki kod CPV to podciągnąć. Może ktoś wie?
Te kartki ze złota czy co że o CPV pytasz?
Jeżeli same kartki to: Karty świąteczne 22321000-6, jeżeli są ze złota to: Złoto 14523200-5; Karty świąteczne 22321000-6
Te kartki ze złota czy co że o CPV pytasz?
nie no co wy
tak na wszelki wypadek się pytam czy mi się przypadkiem z niczym innym nie sumuje
dzięki
tak na wszelki wypadek się pytam czy mi się przypadkiem z niczym innym nie sumuje
Istnieje takie niebezbieczeństwo, np. z 33761000-2
juz nie sumujemy po CPV
juz nie sumujemy po CPV
chyba żartujesz!?!
a uwazasz ze jest inaczej? wyprowadz mnie z bledu...
... przyznaje sie szczerze: nie potrafię
http://ksiegowosc.infor.pl/obrot-gospodarczy/zamowienia-publiczne/105043/Prawidlowe-szacowanie-wartosci-zamowien---kiedy-je-laczyc--a-kiedy-dzielic.html
cyt:"Z uwagi na fakt, że artykuły spożywcze mają to samo przeznaczenie, zamawiający najpierw powinien rozstrzygnąć to, czy zakup poszczególnych asortymentów spożywczych należy traktować jako zamówienie częściowe, czy też odrębne. Wyznacznikiem tego jest ich dostępność u jednego wykonawcy. Zachodzi ona wtedy, gdy określone artykuły "normalnie" dostępne są u jednego wykonawcy. Jeżeli zamawiający przyjmie, że poszczególne artykuły, które ma zamiar zakupić, są realizowane przez jednego wykonawcę, to ma do czynienia z zamówieniami częściowymi i ustala wartość zamówienia, sumując wszystkie części (asortymenty) zamówienia. Zamawiający może też udzielić tych zamówień w ramach jednego postępowania z możliwością składania ofert częściowych w zakresie przez siebie wyodrębnionym. Natomiast gdy określone artykuły nie są dostępne u jednego wykonawcy, ma do czynienia z zamówieniami odrębnymi, których wartość szacuje właściwie do ich zakresu."
a co sądzisz o tym?
Poczytaj wątek (moja wypowiedz dotyczy zarówno sumowania w ramach CPV, jak i tego o czym piszesz wyżej):
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=3986
no brawo Miras zgadzam sie z tamta opinia, gdyz... jest zbiezna z moja tu prezentowana...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc