1

Temat: Wykluczenie ponieważ nie ma zgody na przedłuzenieTZO?

W PN startowało dwóch wykonawców. PN został rozstrzygnięty i wybrany wykonawca, ale nasza jednostka ma poślizg z umową, wiec wystąpiliśmy o przedłużenie TZO. TZO przedłużył tylko ten wykonawca, którego wybraliśmy, ten drugi dzwonił że nawet nie będzie sobie głowy zawracał żeby napisać że nie wyraża zgody., a termin do złożenia takowego pisma jest do godz. 12.00 dnia jutrzejszego,
1. Wiec pytam : czy wiedząc już dziś po rozmowie telefon. że na pewno nie wyraża zgody to mogę go juz dziś wykluczyć, czy poczekać do  jutra?
2. Jeżeli go wykluczę, to czy muszę to ogłaszać na stornie internetowej, czy wystarczy tylko jak wyślę do niego pismo o wykluczeniu go i że przez to jego oferta jest odrzucona. Pimo tylko do wykluczonego,czy do tego drugiego też?
Na stronie www. jest inform. o wyborze najkorzystniejszej oferty, nie było żadnych wykluczonych, więc czy teraz trzeba ponownie sporządzać inrorm. o wyborze najkorzyst. oferty z tym, kto teraz został wykluczony?

2

Odp: Wykluczenie ponieważ nie ma zgody na przedłuzenieTZO?

1. poczekaj do jutra
2. do obydówch - zgodnie z 92 ust. 1

3

a czy na stronę internetowa tez dawać, który został wykluczony, cz y nie ma sensu?

4

mika 8 napisał/a:

czy nie ma sensu?

Na pewno nie ma obowiązku...

5

mika 8 napisał/a:

PN został rozstrzygnięty

Przepraszam nie doczytałem. Już to naprawiam:

1. Poczekaj do jutra.
2. Do jednego (wykluczonego) - zgodnie z 24.3

6

Tak się zastanawiam
- Przy założeniu, że nie będzie protestu, jaki jest sens zwracania się po wyborze najkorzystniejszej oferty do wykonawcy, którego oferta nie została za najkorzystniejszą z prośbą o wyrażenie zgody na przedłużenie tzo?
Oczywiście z art. 85.2 się zapoznałem!

7

Ano np. taki:

Założenia: więcej niż jedna oferta, postepowanie poniżej progów

1. Wybór oferty - 01.10.
2. TZO - 06.10.
3. Termin zawarcia umowy: 09.10.