1

Temat: sukcesywna dostawa

Planujemy przetarg na sukcesywną dostawę oleju opałowego. Czy wartość zamówienia mam określić:
1.  biorąc aktualne hurtowe ceny paliw (oleju opał.) i wyciągając z nich średnią
2. biorąc pod uwagę cenę kupna z zeszłego sezonu grzewczego z uwzględnieniem wskaźnika cen towarowi usług konsumpcyjnych( znalazłam taki wskaźnik: w 2008r w stosunku do 2007r wyniósł 104,2- wzrost o4,2%, data ogloszenia przezGUS 14,012009- a my teraz mamy 2009r wink  )
nie wiem też jak policzyć transport bo bo przedmiotem ma być olej + transport ( olej ma być dostarczany w miarę potrzeb do czterech kotłowni)

2

Odp: sukcesywna dostawa

Stawiam na 1

3

a ten transport trzeba obliczyć jakoś czy my szacujemy tylko wartość oleju a oferenci transpport wliczają już zw marżę

4

Najlepiej to weź cenę netto za 1l ze strony PKN ORLEN na dzień ustalania wartości zamówienia i bedzie ok. Transport chcesz miec osobno fakturowany?

5

Przy okazji oleju mam pytanie. słyszłam opinię iż przy szacowaniu wartości zamówienia na olej opałowy  należy sumować wartość oleju opałowego oraz wartość paliw, które również zamierzam zakupić. czy to prawda?

6

benzyna + olej napędowy = TAK
benzyna + olej napędowy + LPG = zastanowiłbym się
benzyna + olej napędowy + olej opałowy = NIE

7

jeszcze odnośmie transportu- chcemy mieć jedną fakturkę

8

No to weź cenę netto za 1l ze strony PKN ORLEN na dzień ustalania wartości zamówienia i bedzie ok.

9

Ps. Pani naczelnik w Departamencie Kontroli UZP (lipiec 2008) była innego zdania niż ja, odnośnie tego: benzyna + olej napędowy + olej opałowy = NIE

10

hej
koszt transportu wykonawcy wliczaja w cene paliwa. oscyluje w okolicach hurtowej (np PKN).
MIRAS mozesz wkleic Pania (jej opinie) TU lub przesłać? wink

11

Musisz mi uwierzyć na słowo wink

12

rozumiem ze poufne smile

13

Z poufnościa to nie ma nic wspólnego, bardziej z lenistwem - ale postaram sie wink

14

Ja szacuję w następujacy sposób :
1/ aktualne ceny paliw wyciągając z nich średnią i mnożąc przez roczne zapotrzebowanie
>>benzyna + olej napędowy + LPG = TAK (zakup paliw płynnych i gazowych z dystrybutorów na stacji paliw )
>> olej opałowy = odzielnie