Temat: opis przedmiotu zamówienia PILNE!
Czy mogę opisać przedmiot zamówienia przez podanie nazwy handlowej po której dodam "lub równoważny"?
Jeśli tak, to bardzo prosze o wskazanie prawnego źródła, bo jakoś nie doszukałam się tego w ustawie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → opis przedmiotu zamówienia PILNE!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mogę opisać przedmiot zamówienia przez podanie nazwy handlowej po której dodam "lub równoważny"?
Jeśli tak, to bardzo prosze o wskazanie prawnego źródła, bo jakoś nie doszukałam się tego w ustawie.
Jeśli opiszesz co rozumiesz przez równoważny to śmiało
a jeśli nie?
Żebym ja to wiedział co chcesz kupić..., tak czy siak kłania sie 29.3
chodzi mi o to że podaję np. w ofercie "Majonez Białuty 100 g lub równoważny", czy to jest poprawne?
chodzi mi o to że podaję np. w ofercie "Majonez Białuty 100 g lub równoważny", czy to jest poprawne?
Chyba w SIWZ...
Formalnie nie jest poprawne, ale jak nie bedzie protestu...
Dlaczego nie jest....?????
I jak sformułować ten zapis, aby był poprawny?
Dlaczego nie jest....?????
Jeśli sie nie myle "Białuty" to znak towarowy, a przedmiotu zamowienia nie mozna opisywac przez wskazanie znaków towarowych (art. 29.3)
A jak opisac poprawnie? Niestety nie wiem, trzeba byc specjalistą od majonezu.
Czyli i tak źle i tak niedobrze............................
Czyli i tak źle i tak niedobrze............................
wskzaując jaki to ma być majonez przez użycie nazwy musisz niestety wskazać te cechy np. z jego skladu, które będziesz porównywać z innymi oferowanymi, iż spełniają warunek równoważności, np. zawartość węglowodanów, tłuszczu czy białka..., ale to już, tak jak napisał Piotrek, sprawa dla "specjalisty od majonezu" lub żywienia.
Lepszy jest "Napoleoński", ale firmy "Mosso" - nie mylić z "Mosspol" - jest topodróbka...
A tak poważnie, obok nazwy musisz opisać również skład majonezu, no i oczywiście zapis "lub równoważne". Pozdrawiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc