1

Temat: POMOCY

W formularzu ofertowym jest wpis że przedmiot zamówienia należy wykonać w terminie 105 dni - Wykonawca podpsał formulaż ofertowy. Załączyła jednak harmonogram z którego wynika iż wykona przedmiot zamówienia w terminie 108 dni.

Co mam robić?

mam dwa pomysły:
1 - wezwać do złożenia wyjaśnień i już
2- odrzucić ofertę ponieważ w fo nie jest napisane że oświadcza, iż wykona przedmiot zamówienia w terminie 105 dni (mój błąd) a jedynie że cytuję "Wymagany termin realizacji - 105 dni" - czyli wykonawca oświadcza iż wie, że wymagany termin realizacji przedmiotu zamówienia wynosi 105 dni, a faktycznym oświadczeniem o terminie wykonania jest harmonogram czasowy, który załączył do oferty.

2

Odp: POMOCY

Harmonogram czasowy stanowi integralną część oferty? Jeżeli tak, to odrzucić - 89.1.2

3

Był wymagany jako jeden z dokumentów do załączenia.

4

dokładnie zapis brzmiał:
Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy
w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu
o zamówienie publiczne:
1. formularz ofertowy
2. harmonogram czasowo rzeczowy
3. w celu potwierdzenia warunku....... (i dalsze zapisy)

5

czy ktoś mógłby mi pomóc i podrzucić jakieś orzeczenia w podobnej sprawie do uzasadnienia?

6

karaas napisał/a:

faktycznym oświadczeniem o terminie wykonania jest harmonogram czasowy, który załączył do oferty.

Też by tak to potraktował i odrzucił ofertę - 89.1.2... z zastrzeżeniem że postanowienia Twojej SIWZ są "nie bardzo"...

7

Nie bardzo.. teraz to widzę. To odrzucam. Tylko musze to jakoś uzasadnić zwierzchnikowi:)