1

Temat: Rozstrzygnięcie protestu

Witam,
mam pytanko,
wpłyą protest na Rozstrzygnięcie  postępowania w jednym z pakietów. protestujący czwarty w kolejnosci. Rozesłałem wszystkim starujacym zawaiadomienie o protescie, nikt nie przystapił. Protest zostaje odrzucony w całości. Zgodnie z ustawą Rozstrzygnięcie wysyłam protestującemu i tym Wykonawcom, którzy przystapili czyli w moim przypadku tylko protestującemu. Ale czy nie powinienem poinformować o rozstrzygnięciu protestu jeszcze przynajmniej tego Wykonawcę, którego oferta jest najkorzystniejsza i wyślę mu umowę do podpisania?

2

Odp: Rozstrzygnięcie protestu

a po co?

3

Żeby Wykonawca podpisując umowę wiedział, że protest został ostatecznie rozstrzygnięty. Ale, rozumiem, że samo dostarczenie umowy do podpisania musi mu wystarczyć. W końcu mógł przystapić i mieć upawnienia strony w postępowaniu.

4

skorpion napisał/a:

Ale, rozumiem, że samo dostarczenie umowy do podpisania musi mu wystarczyć.

Oczywiście.

5

Dzięki. A mam jeszcze jedno pytanie - wpłynął protest na rozstrzygnięcie postępowania. Startowało 2 wykonawców. Wysłałem zawiadomienie wraz z wezwaniem do przystąpienia i czekam  na przystapienie. Czy przed upływem tych 3 dni mogę zwrócić się do oprotestowanego Wykonawcy o złożenie wyjaśnień i usosunkowanie sie do zarzutów protestującego czy mogę to zrobic dopiero po upływie terminu na przystapienie jeśli nie przystąpił?

6

Poczekaj - 181.5 PZP