1

Temat: Okresowe Badania Lekarskie Pracowników

Szukam pomocy...
Czy na Badania Okresowe Pracowników należy przeprowadzic jakąś procedurę? czy mozna np. ponownie zawrzec umowę nadal z tym samym ZOZ? Z przetargami jestem zwiazana niedługo... ale sprawdziłam, że w poprzednich latach nie było procedur. Czy ktoś wiek jak powinno to wygladać zgodnie z przepisami.
Z góry dziękuję.

2

Odp: Okresowe Badania Lekarskie Pracowników

Zależy jaka jest wartość tych badań w skali roku.

3

Kadry podają mi że jakieś 40 zł od pracownika przy 200 osobach wiec da nam to jakieś 8000 zł + np występowały badania profilaktyczne dofinansowane przez Dyrekcje...

4

MIR-ka napisał/a:

Szukam pomocy...
Czy na badania okresowe pracowników należy przeprowadzic jakąś procedurę? czy mozna np. ponownie zawrzec umowę nadal z tym samym ZOZ? Z przetargami jestem zwiazana niedługo... ale sprawdziłam, że w poprzednich latach nie było procedur. Czy ktoś wiek jak powinno to wygladać zgodnie z przepisami.
Z góry dziękuję.

Jeżeli wartością mieścisz się do 6 tys. euro, to podpisujesz umowę na świadczenie usług zdrowotnych z zakresu medycyny pracy. Jeżeli przekraczasz w wydatkach tę wartość, stosujesz przepisy ustawy Pzp  zastosowaniem także art. 5 ust. 1 pkt. 9 czyli wyłączenia częściowe.

5

MIR-ka napisał/a:

Kadry podają mi że jakieś 40 zł od pracownika przy 200 osobach wiec da nam to jakieś 8000 zł + np występowały badania profilaktyczne dofinansowane przez Dyrekcje...

6000 euro x 4,3870 = 26 322,00 zł netto, tylko możesz wydać. Sprawdź ile wydatkowano na tę usługę w minionym okresie, jeżeli nie przekraczasz, wystarczy podpisać umowę.

6

Dziękuję wszystkim za pomoc.