1

Temat: czy odrzucic???

mam zapytanie ...w zalacznikach do SIWZ zapisany jest wzor umowy (projekt) a w wykazie dokumentow jakie ma spelnic oferent w celu spelnienia warunkow udzialu w postepowaniu nie zapisano iz ma zatwierdzic ten wzor.. czy oferta taka wymaga odrzucenia ?? tylko problem jest w tym iz wzoru umowy nie zamieszczono na stronie internetowej a zaden z oferentow wczesniej nie wystapil o wzor tej umowy

2

Odp: czy odrzucic???

Myślę, że nie ma podstaw do odrzucenia.

Jest jedynie problem z nieobecnością umowy na stronie internetowej....

Zresztą niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni.

3 (edytowany przez lolilap 2009-11-03 09:53:06)

a czy w siwz zamiesciles istotne postanowienia umowy?

i na jakim etapie jestes w postepowaniu, że mówisz o odrzuceniu?

4

zapisane zostaly wymagania dotyczace zabezpiecznia nalezytego wykonania umowy .. oferty zostaly otawrte i jestem na etapie sprawdzania

5

no to jeszcze etap podpisania umowy smile
moze sie uda.

6

a wezwac wszystkich oferentow do uzupelniania czy nie ma takiej potrzeby ???

7

ale co chcesz uzupełniać?

8

Czegoś tu nie rozumiem.
Wzór umowy był załącznikiem do siwz a nie został zamieszczony na stronie internetowej???
Umieszczenie w siwz wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy to za mało - patrz art. 36.1.16

I rada na przyszłość - nie żądaj, aby wykonawcy dołączali do oferty parafowany/podpisany wzór umowy - to nieporozumienie ( a już na pewno nie wolno utożsamiać parafowanego/podpisanego wzoru umowy z dokumentem potwierdzającym spełnienie warunków udziału w postępowaniu).

9

stąd moje pytanie, bo też nie bardzo wiem o co chodzi smile

10

dzieki .. wiec rostrzygam bez zadnych uzupelnien..

caly opis zawarty w art . 36 spelniono w SIWZ .... tyle iz w art.36.1.21 ( istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, ogólne warunki umowy albo wzór umowy, jeżeli zamawiający wymaga od wykonawcy, aby zawarł z nim umowę w sprawie zamówienia publicznego na takich warunkach) nie jest dla mnie zupelenie jasny

..a w wymaganych oswiadczeniach i dokumentach nie ma nic o parafoawniu umowy  smile  tylko w ostanim pkt SIWZ  zapisano tj. pkt 3 wzor umowy (projekt)

11

Apollo napisał/a:

Czegoś tu nie rozumiem.
Wzór umowy był załącznikiem do siwz a nie został zamieszczony na stronie internetowej???
Umieszczenie w siwz wymagań dotyczących zabezpieczenia należytego wykonania umowy to za mało - patrz art. 36.1.16

I rada na przyszłość - nie żądaj, aby wykonawcy dołączali do oferty parafowany/podpisany wzór umowy - to nieporozumienie ( a już na pewno nie wolno utożsamiać parafowanego/podpisanego wzoru umowy z dokumentem potwierdzającym spełnienie warunków udziału w postępowaniu).

Zgadzam się, że nie jest to potwierdzenie spełnienia warunków ale mimo wszystko jest to potwierdzenie warunków na jakich ma być zawarty kontrakt czyli innymi słowy komasacja warunków siwz, sst, dokumentacji itp. Można żądać.

12

Dwoma słowami: czeski film smile