1

Temat: Można poza ustawą czy nie?

Witam,
otrzymałam dwa wnioski o wszczęcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, obydwa poza ustawą art. 4 pkt 8 pzp:
1. budowa ciągu pieszego do budynków x na działce y w A. CPV 45233222-1 Roboty budowlane w zakresie układania chodników i asfaltowania, kwota szacunkowa 50.000 zł,
2. Budowa odcinka drogi dojazdowej do budynków x na działce y w A, CPV 45233140-2      Roboty drogowe, kwota szacunkowa 27.600 zł.
Inwestycje te dotyczą tej samej działki i mają doprowadzać pieszych lub pojazdy do tych samych budynków, ale z różnych stron.
czy wartości powyższych zadań powinnam zliczyć łącznie, czy mogę potraktować je jako osobne zamówienia i udzielić poza ustawą (jednocześnie nie narażając się na zarzut dzielenia zamówienia na części w celu uniknięcia przepisów ustawy) ?

2

Odp: Można poza ustawą czy nie?

kamila78 napisał/a:

Czy wartości powyższych zadań powinnam zliczyć łącznie, czy mogę potraktować je jako osobne zamówienia i udzielić poza ustawą (jednocześnie nie narażając się na zarzut dzielenia zamówienia na części w celu uniknięcia przepisów ustawy) ?

Powinnaś zliczyć - aby nie narazić się na zarzut dzielenia zamówienia na części w celu uniknięcia przepisów ustawy.

3

Hmmm, a nie można by tak: tu chodnik, tam droga = inne zamówienie?

4

... i pewnie dlatego że są rożne kody CPV wink

5

Ty to potrafisz przejrzeć człowieka...

6

zwłaszcz, że kody nie koniecznie mają coś do rzeczy:)

7

Jasne, że nie. Ale czy są to zamówienia tego samego rodzaju?

8

tu nie ma o czym mówić to jest  jedno zadanie i żadne czry nie pomogą

9

... żadne czary nie pomogą - taj jak mówi danaug, zatem do roboty kamila78 wink

10 (edytowany przez kamila78 2009-11-04 10:06:42)

wink Robota nie zając...

Dziękuję pięknie i życzę wszystkim miłej pracy smile