1

Temat: Pilna odpowiedź!!!

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem, w ogłoszeniu o zamóweiniu wpisałem omyłkowo z rozpędu w rubryce : Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: adres www.....................
  Jak zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów, więc jak ma się taki zapis do poprawności ogłoszenia.
Czy można to tak zostawić czy trzeba coś z tym robić i jak?
Nadmienie tylko że w SIWZ jak i w ogłoszeniu jest zapis że Zamawiaacy nie przewiduje ustanoweinia dynamicznego systemu zakupów.
Bardzo proszę o pilną  odpowiedź.

2 (edytowany przez MIRAS 2009-11-04 20:29:27)

Odp: Pilna odpowiedź!!!

and1 napisał/a:

Czy można to tak zostawić czy trzeba coś z tym robić i jak?

Można i trzeba - popraw ogłoszenie o zamówieniu zamieszczając na BZP "oogłoszenie o zmianie ogłoszenia" wink

3

Dzięki serdeczne za odpowiedź;)
czyli normalnie na stronce UZP zamieszczam ogłoszenie o zmianie ogłoszenia? czy taka inf. muszę równiż zamiścić na stronce inter. zamawiającego i wywiesić na tablicy?
czy jak to zrobię to muszę przedłużyć termin składania ofert?
Nadmienie że ogłoszenie poszło dziś a otwarcie mam 13 list.

4

Proszę o doprecyzowanie ?

5

and1 napisał/a:

1. czyli normalnie na stronce UZP zamieszczam ogłoszenie o zmianie ogłoszenia? 2. czy taka inf. muszę równiż zamiścić na stronce inter. zamawiającego i wywiesić na tablicy?
3. czy jak to zrobię to muszę przedłużyć termin składania ofert?

1. Tak
2. Tak
3. Wogłoszeniu masz taką pozycję:

"OGŁOSZENIE DOTYCZY

Zamówienia publicznego             Ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)      
Zawarcia umowy ramowej"

- co zaznaczyłeś?

6

W ogłoszeniu w rubryce jest ogłoszenie dotyczy jest wpis: zamówienia publicznego.
Czy w zaiązku z tym zasadnym jest nadal dokonanie zmiany w ogłoszeniu.
Po rozmowie z osobą od zamówień u mnie w firmie  jest tendencja do nie dokonywania zmiany, więc co Ty na to?
Czy niedokonanie takowej zmiany powoduje istotny uszczerbek dla postęowania.
Ponadto dodam, że w opisie przedmmiotu zamóweinia w ogłoszeniu i SIWZ widnieje wpis "Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów"

7

and1 napisał: "1. czyli normalnie na stronce UZP zamieszczam ogłoszenie o zmianie ogłoszenia? 2. czy taka inf. muszę równiż zamiścić na stronce inter. zamawiającego i wywiesić na tablicy? 3. czy jak to zrobię to muszę przedłużyć termin składania ofert?"

1. Tak
2. Tak
3. Nie

8

and1 napisał/a:

w ogłoszeniu o zamóweiniu wpisałem omyłkowo z rozpędu w rubryce : Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: adres www.....................

a w SIWZ i ogłoszeniu jest:

and1 napisał/a:

Ponadto dodam, że w opisie przedmmiotu zamóweinia w ogłoszeniu i SIWZ widnieje wpis "Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów"

i jak to wygląda??? smile

Jest omyłka to należy ją poprawić smile