Temat: KRK
Ofertę w imieniu sp. z o.o. podpisał pełnomocnik.Jest on jednocześnie prokurentem.Czy dla niego również jest wymagany KRK w zakresie art. 24 ust 1 pkt. 4-8 ustawy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ofertę w imieniu sp. z o.o. podpisał pełnomocnik.Jest on jednocześnie prokurentem.Czy dla niego również jest wymagany KRK w zakresie art. 24 ust 1 pkt. 4-8 ustawy
Nie
heh..mam ten sam problem...
W sumie z ustawy wynika że jedynie zarząd i podmiot (firma) powinna mieć to zaświadczenie.
U mnie tak jest, ale np prokurent, który podpisywał dokumenty przetargowe - ofertowe, już nie ma... i też nie wiem czy wzywać, ale chyba nie
Z drugiej strony spotkałem się z opinią, że wszystkie osoby biorące udział w "zarządzaniu" i reprezentowaniu podmiotu powinny mieć cenzurke
A inni co sądzą?
Tu nie ma co sądzić, ustawa mówi jasno a Izabella krótko acz tresciwie temat wyczerpała
... nic dodać, nic ująć.
amen
dzięki, jak zwykle niezawodni!
ponawiam temat...co w sytuacji gdy oferte składa Bank Spółdzielczy- (jest to spółdzielnia) KRK złożyli tylko ci którzy są wymienieni w KRS ze mogę reprezentować podmiot.czy powinnam dostać KRK wszysttkich członków zarzadu?
KRK musi dotyczyć wszystkich osób wchodzących w skład organu upoważnionego do reprezentacji podmiotu
hamerek gdzie to jest zapisane podaj mi prosze bo z moja radczynia nie idzie sie dogadac.jej zdaniem powinnam sprawdzić wszystkich czlonkow zarzadu..czyli w tym przypadku kilkunastu
aha i wez pod uwage ze spoldzielnia-ten bank jest osoba prawna jak to sie ma do tego?
Wczyscy urzędujący członkowie organu zarządzającego powinni złożyć KRK - 24.1.8
czyli powinnam wezwać resztę członków?
a jak tych członków zarządu jet 40 osób- bo są to np. wszyscy z kazdego oddziału banku?
ja oczywiście przyjęłam że zarząd = organ upoważniony do reprezentacji
jeśli jest inaczej to tak jak mówi Miras
przyjąłes na jakiej zasadzie?
bo najczęściej tak jest, ze organem upoważnionym do reprezentacji jest zarząd właśnie
przyjąłes na jakiej zasadzie?
hamerek to kobieta hi, hi... a poważnie to, to wynika z KRK - rzuć mi nr KRS tego banku, a powiem Ci kto, gdzie i dlaczego
ponawiam temat...co w sytuacji gdy oferte składa Bank Spółdzielczy- (jest to spółdzielnia) KRK złożyli tylko ci którzy są wymienieni w KRS ze mogę reprezentować podmiot.czy powinnam dostać KRK wszysttkich członków zarzadu?
a moze to jest rada nadzorcza
Marta napisał/a:ponawiam temat...co w sytuacji gdy oferte składa Bank Spółdzielczy- (jest to spółdzielnia) KRK złożyli tylko ci którzy są wymienieni w KRS ze mogę reprezentować podmiot.czy powinnam dostać KRK wszysttkich członków zarzadu?
a moze to jest rada nadzorcza
... a spotkałeś się kiedyś z takim wybrykiem ?
szczerze mowiac nie i nie wydaje mi sie zeby tak bylo w tym KRSie mowa jest o organie zarzadzajacym - ciekawe jak by zarzadzali w 40 osob? chyba ze maja sporo czasu....
zarzad - 7 osob?
tak
to w czym problem ? te 7 sklada dokument.
Nazwa organu reprezentacji ZARZĄD
Członkowie reprezentacji: 8 członków (pierwsze imię/ drugie imię/ funkcja):
ALEKSANDER ANDRZEJ PREZES ZARZĄDU
KRZYSZTOF JANUSZ CZŁONEK ZARZĄDU
ROMAN CZŁONEK ZARZĄDU
LUCJAN JAN CZŁONEK ZARZĄDU
JACEK MARIAN CZŁONEK ZARZĄDU
JÓZEF MARIAN CZŁONEK ZARZĄDU
BARBARA WICEPREZES ZARZĄDU
WOJCIECH STANISŁAW WICEPREZES ZARZĄDU
- od nich żadasz KRK
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź