1

Temat: KRK

Ofertę w imieniu sp. z o.o. podpisał pełnomocnik.Jest on jednocześnie prokurentem.Czy dla niego również jest wymagany KRK w zakresie art. 24 ust 1 pkt. 4-8 ustawy

2

Odp: KRK

A.S. napisał/a:

Ofertę w imieniu sp. z o.o. podpisał pełnomocnik.Jest on jednocześnie prokurentem.Czy dla niego również jest wymagany KRK w zakresie art. 24 ust 1 pkt. 4-8 ustawy

Nie

3

heh..mam ten sam problem...
W sumie z ustawy wynika że jedynie zarząd i podmiot (firma) powinna mieć to zaświadczenie.
U mnie tak jest, ale np prokurent, który podpisywał dokumenty przetargowe - ofertowe, już nie ma... i też nie wiem czy wzywać, ale chyba nie smile
Z drugiej strony spotkałem się z opinią, że wszystkie osoby biorące udział w "zarządzaniu" i reprezentowaniu podmiotu powinny mieć cenzurke smile
A inni co sądzą?

4

Tu nie ma co sądzić, ustawa mówi jasno a Izabella krótko acz tresciwie temat wyczerpała wink

5

... nic dodać, nic ująć.

6

amen

7

dzięki, jak zwykle niezawodni!

8 (edytowany przez Marta 2009-11-05 10:21:36)

ponawiam temat...co w sytuacji gdy oferte składa Bank Spółdzielczy- (jest to spółdzielnia) KRK złożyli tylko ci którzy są wymienieni w KRS ze mogę reprezentować podmiot.czy powinnam dostać KRK wszysttkich członków zarzadu?

9

KRK musi dotyczyć wszystkich osób wchodzących w skład organu upoważnionego do reprezentacji podmiotu

10

hamerek gdzie to jest zapisane podaj mi prosze bo z moja radczynia nie idzie sie dogadac.jej zdaniem powinnam sprawdzić wszystkich czlonkow zarzadu..czyli w tym przypadku kilkunastu

11

aha i wez pod uwage ze spoldzielnia-ten bank jest osoba prawna jak to sie ma do tego?

12

Wczyscy urzędujący członkowie organu zarządzającego powinni złożyć KRK - 24.1.8

13

czyli powinnam wezwać resztę członków?

14

a jak tych członków zarządu jet 40 osób- bo są to np. wszyscy z kazdego oddziału banku?

15

ja oczywiście przyjęłam że zarząd = organ upoważniony do reprezentacji
jeśli jest inaczej to tak jak mówi Miras

16

przyjąłes na jakiej zasadzie?

17

bo najczęściej tak jest, ze organem upoważnionym do reprezentacji jest zarząd właśnie

18

Marta napisał/a:

przyjąłes na jakiej zasadzie?

hamerek to kobieta hi, hi... a poważnie to, to wynika z KRK - rzuć mi nr KRS tego banku, a powiem Ci kto, gdzie i dlaczego wink

19

Marta napisał/a:

ponawiam temat...co w sytuacji gdy oferte składa Bank Spółdzielczy- (jest to spółdzielnia) KRK złożyli tylko ci którzy są wymienieni w KRS ze mogę reprezentować podmiot.czy powinnam dostać KRK wszysttkich członków zarzadu?

a moze to jest rada nadzorcza

20

lolilap napisał/a:
Marta napisał/a:

a moze to jest rada nadzorcza

... a spotkałeś się kiedyś z takim wybrykiem ? smile

21 (edytowany przez lolilap 2009-11-05 12:33:56)

szczerze mowiac nie i nie wydaje mi sie zeby tak bylo w tym KRSie smile mowa jest o organie zarzadzajacym - ciekawe jak by zarzadzali w 40 osob? smile chyba ze maja sporo czasu....

22

zarzad - 7 osob?

23

tak

24

to w czym problem ? te 7 sklada dokument.

25

Nazwa organu reprezentacji ZARZĄD

Członkowie reprezentacji: 8 członków (pierwsze imię/ drugie imię/ funkcja):

ALEKSANDER ANDRZEJ PREZES ZARZĄDU
KRZYSZTOF JANUSZ CZŁONEK ZARZĄDU
ROMAN   CZŁONEK ZARZĄDU
LUCJAN JAN CZŁONEK ZARZĄDU
JACEK MARIAN CZŁONEK ZARZĄDU
JÓZEF MARIAN CZŁONEK ZARZĄDU
BARBARA   WICEPREZES ZARZĄDU
WOJCIECH  STANISŁAW WICEPREZES ZARZĄDU