1

Temat: Przetarg ogranicz.

Przeprowadzam PO po raz 1 mam więc parę pytanek:
1. Wnioski+dokumenty podmiotowe nie są tajne, mogą byc składane  "luzem" w sekretariacie
2. Nie ma więc sesji otwarcia wniosków
3. Wzywamy jak w PN do uzupełnienia dokum. potwierdzajacych  spełnienie warunków
art. 26/3/4
4. Po ocenie wniosków wysyłamy:
a)  wykonawcy niezaproszononemu  info o wynikach oceny i ifno o wykluczeniu.
b) tym co chcemy zaprosić to -oprócz info o wynikach- od razu zaproszenie ze SIWZ do składania ofert.
5. CZy z zaproszeniem poczekać 7 dni na protesty
6. W ogłoszeniu nie podaliśmy formy porozumiewania sie, ale informację o wynikach oceny chće wysłać faksem i od tego dnia liczyć termin na protesty
Chwilowo to tyle pytanek. Dzieki za odpowiedzi. POzdrawiam

2 (edytowany przez hamerek 2009-11-09 14:28:46)

Odp: Przetarg ogranicz.

magi napisał/a:

Przeprowadzam PO po raz 1 mam więc parę pytanek:
1. Wnioski+dokumenty podmiotowe nie są tajne, mogą byc składane  "luzem" w sekretariacie

możesz mieć dokumenty tajne (np. wykaz usług, wykaz osób, są sytuacje, w których dokumenty te mogą zostać utajnione)
nie bardzo rozumiem co znaczy "luzem"

magi napisał/a:

2. Nie ma więc sesji otwarcia wniosków

nie ma

magi napisał/a:

3. Wzywamy jak w PN do uzupełnienia dokum. potwierdzajacych  spełnienie warunków
art. 26/3/4

tak

magi napisał/a:

4. Po ocenie wniosków wysyłamy:
a)  wykonawcy niezaproszononemu  info o wynikach oceny i ifno o wykluczeniu.

tak
przy czym pamiętaj, że powinnaś załączyć jeszcze info o otrzymanych ocenach (czyli punktację)

magi napisał/a:

b) tym co chcemy zaprosić to -oprócz info o wynikach- od razu zaproszenie ze SIWZ do składania ofert.

nie musisz SIWZ przesyłać od razu, możesz to zrobić w terminie późniejszym, szczególnie, że mogą wpłynąć protesty na Twoją decyzję

magi napisał/a:

5. CZy z zaproszeniem poczekać 7 dni na protesty

ja bym poczekała aż będę miała ostateczną listę wykonawców, których należy zaprosić (czyli jeśli wpłyną protesty to czekam do ich ostatecznego rozstrzygniecia)

magi napisał/a:

6. W ogłoszeniu nie podaliśmy formy porozumiewania sie, ale informację o wynikach oceny chće wysłać faksem i od tego dnia liczyć termin na protesty

hmmmm.... 
a podałaś w ogłoszeniu nr faksu? jeśli podałaś to pośrednio dopuściłaś tą właśnie formę kontaktu, więc nie widzę problemu

magi napisał/a:

Chwilowo to tyle pytanek. Dzieki za odpowiedzi. POzdrawiam

pozdrawiam

3

Dzięki za odpow. Pisząc "luzem" miałem na mysli że wykonaca nie musi przynosić w zaklejonej kopercie, nie noszącej śladów otwierania....... itp.
Tak podalismy nr faksu, ale z jednego wyroku KIO pamietam, że jesli zamaw. zastrzegł tylko pisemne porozumiewanie a sam zaczął wysyłać faksem tzn. że i taką forme mozna  uznac za dopuszczona do porozumiewania. 
Pozdrawiam

4

magi napisał/a:

Tak podalismy nr faksu, ale z jednego wyroku KIO pamietam, że jesli zamaw. zastrzegł tylko pisemne porozumiewanie a sam zaczął wysyłać faksem tzn. że i taką forme mozna  uznac za dopuszczona do porozumiewania

... pocztałbym jakbyś miała wink

5

Postaram się odszukać, chyba zmienie na MAGIK żeby nie robiono ze mnie baby.......

6

hyhy

7

hamerek spoko, bardzo lubię kobiety, a z Twoich postów wynika że jesteś kobietą.
Dla MIRASA przedmiotowy wyrok KIO to 378/08

8

Dzięki bardzo - sorry że za tą babę wink