1

Temat: Zmiana w SIWZ a przedłużzenie TSO

Mam pytanko.
Przedłużyłem termin składania ofert na podst. 180 ust. 5 o 4 dni niż pierwotnie.
W dniu dzisiejszym otrzymałem pytanie odnośnie przedmiotu zamówienia, widzę że będę musiał "delikatnie" zmienić opis prz. zamówienia, dokładnie to chodzi o to że podając nazwę kserokopiarki do której ma być dostarczony toner okreśłono złą nazwę urządzenia..
Na zmiane SIWZ jestem przygotowany, ale czy musze poraz kolejny przedłużać TSO na podstawie art. 12a ust 2?
Proszę o odpowiedź.

2

Odp: Zmiana w SIWZ a przedłużzenie TSO

Czy określenie przedmiotu zamówienia w OGŁOSZENIU ulegnie zmianie?

3

ja bym zadała pytanie, czy ta zmiana w opisie przedmiotu spowoduje konieczność dokonywania zmian w ofertach (np. może się to wiązać z potrzebą dodatkowej wyceny sprzętu itp). Jeśli tak musisz dać wykonawcom czas na jej wprowadzenie m.in. przez przedłużenie TSO. No chyba, że wykonawcy spokojnie mogą się wyrobić w terminie pierwotnego przedłużenia. Wszystko zależy od tego co ta zmiana za sobą pociągnie i ile zostało jeszcze czasu.

4

Na przedmiot zamówienia składa się 40 pozycji różnego rodzaju materiałów eksploatacyjnych do drukarek itp.
Błąd w określeniu urządzenia jest w jednej pozycji.
W ogłoszeniu o zamówieniu publicznym poadne są rodzaje urządzeń więc ewentualna zmiana SIWZ spowoduje również zmianęogłoszenia.
Co robić? chodzi tylko o 2 tonery do wadliwie okreśłonego urządzenia.

5

and1 napisał/a:

Co robić? chodzi tylko o 2 tonery do wadliwie okreśłonego urządzenia.

Musisz przedłużyć choćby o 1 dzień. Sam jesteś sobie winien - niepotrzebnie szczegółowo opisujesz przedmiot zamówienia w ogłoszeniu.