1

Temat: pytanie formalne

jesli w złożonym proteści nie ma żadania protestujacego  jest tylko zastrzezenie ze w przypadku nie uznania protestu wykorzystamy całą procedurę odwoławcza przewidzianą w pzp to rozumiem ze zamawiajacy ma sie domyslić co chce protestujacy . pytam dla pewności:)

2

Odp: pytanie formalne

smile pewnie, my wiemy wszystko smile

...chyba nie spelnia zalozen protestu?

3

Tu są spory w doktrynie Dorotko wink
Wg jednego ZA - niespełnienie wymogów formalnych nie upoważnia zamawiającego do traktowania pisma za rpotestem jako nie protest
Wg innego ZA i SO - niespełnienie ustawowych wymogów w proteście (np. nie wskazanie żądań) skutkuje jego odrzuceniem
Ten drugi pogląd jest powszechniejszy

4

Marko napisał/a:

Tu są spory w doktrynie Dorotko wink
Wg jednego ZA - niespełnienie wymogów formalnych nie upoważnia zamawiającego do traktowania pisma za rpotestem jako nie protest
Wg innego ZA i SO - niespełnienie ustawowych wymogów w proteście (np. nie wskazanie żądań) skutkuje jego odrzuceniem
Ten drugi pogląd jest powszechniejszy

wlasnie...

art 180 pkt 8 mowi wyraznie ze protest POWINIEN ZAWIERAC.... żądanie.

wiesz na moje bezpieczniej jest sprobowac odpowiedziec jesli jest zasadny. przynajmniej bedzie to napewno lepiej postrzegane.

5

gdbym miała odrzucic taki protest to na jakiej podstawie, wniosł go podmiot uprawniony, wniesiony został w terminie ???

6

a z tą zasadnościa ta mama problem bo z mojego punktu widzenia, z pkt radcy prawnego i kilku forumowiczow mama racje, ale sa jak zwykle odmienne zdania i mam problem:(

7

Dorcia zajrzyj do wyroku 3092/05 wink

8

wlasie przeczytałam u mnie jest troszke podobna sytuacja wykonawca podał okoliczność faktyczna czyli ze nie poiwnnyśmy odrzucić jego oferty bo dołaczyl spec. techchniczna nie ma okoliczności prawnej, wskazuje oprotestowana czynności nie ma wskazania interesu prawnego, nie ma żądania (kurna mama problem zeby go rozstrzygnac bo nie wiem co oni ode mnie chce:)) a w zwiazku z tym jak mam sie do tego odniesc ! skoro zle zrobilam ze go odrzucilam to domniemywam ze mama powtorzyc wybor oferty najkorzystniejszej 
Marko masz jeszcze moze jakies wyroki w tym temacie - wiem ze duzo zadam ale wole miec wiekszy poglad na sprawe:)

9

dorota26 napisał/a:

wiem ze duzo zadam

No kochana - na kawe to już chyba zasłużyłem...? wink
Postanowienie Sądu Okręgowego we Wrocławiu z 21.12.2005 Sygn II Ca 680/05

10

kawe i cos słodkiego smile dzieki

11

jeszcze jedno jak znależć ten wyrok????:D

12

Jest o nim mowa tutaj: http://www.uzp.gov.pl/informator/analiza%20wyrokow.pdf na stronie 32. A pełny tekst to nie wiem gdzie sad
ps. Kiedy i gdzie ta kawa? tongue

13

no nie wiem a kiedy i gdzie ci pasuje tongue

14

odnośnie naszej wczesniejszej rozmowy nt. dokumentów niewymaganych znalazłam we wskazanym przez ciebie infdormatorze uzp takia wypowiedz nt. odrzucenia ofertt niezgodnych z siwz skoro sam zamawiajcy przewidziałw specyfikacji ktorej częcisia był formularz cenowy obowiazek podania przez oferentów nie tylko cen poszczeglonych pozucji skladających sie na treść oferty ale także fabrykatu, typu mocy i innncyh parametrów oszczegolnych urzadzeń i instalacji to przy dopuszczeniu oferty do udziału w przetargu nie mode od tefgo obowiazku odstepować - wyrok SO w Gorzowie Wielkopolskim - tylko nie moge znaleźć pełnej treści:(