1

Temat: PO a informacja o ocenie wniosków

Witam. Mamy PO. Wpłynął tylko jeden wniosek o dopuszczenie (jest wezwany do uzupełnienia ale to tylko formalność).  Musimy wyslać info o wynikach oceny spełnienia warunków i zgodnie z art 51/1a (???) o otrzymanych ocenach-klasyfikacje wykonawców (?????). Skoro wpłynął jeden wniosek to po co punktacja-klasyfikacja. Chcielibyśmy wysłać tylko info -spelniacie warunki+zapraszamy i SIWZ. Sens pytania jest tkai że nie chcielibyśmy pisać iż są  jedynymi w tym postepowaniu żeby nam  nie podkręcili ceny????????? Moim zdaniem klasyfikacja jest potrzebna kiedy ilość wniosków spełniajacych warunki jest większa niz liczba przewidzianych do zaproszenia.
2. Skoro wiemy kto może złozyc ofertę to w SIWZ bez sensu będą zapisy typu:
- jesli oferte złożą wykonawcy wspólnie ubiegajacy sie o zamówienie to.... (było to w ogłoszeniu  w warukach udziału i dokumentach które maja dostarczyc ale warunków podmiotowych i dokument. potwierdzajacych  w SIWZ juz się nie wymaga) .. itp.????
Co Wy na to???

2

Odp: PO a informacja o ocenie wniosków

1. Przepis stanowi jasno musisz wysłać info o wynikavh oceny (w punktach) - możesz jednak tak to opisać że wykonawca nie  zorientuje się że jest sam na "polu gry"; pamiętaj jednaka że postępwoanie jest jawne i W może zwasze się o tym dowiedzieć.
2. Też tak uważam.

3

od1 zdaję sobie sprawę że postepowanie jest jawne, ale jeśli sam W.o to sie nie zapyta to nie chciałem przedwcześnie ujawniąc tego "bycia monopolista". Ale mam na to awaryjne rozwiazanie- w SIWZ podam kwotę jaką zamw. zamierza przeznaczyć na.... Może pomyslą i nie bedą szarżowac co by nie uniewaznic postepowania.
2.Jednak czy mogę podać kwotę jaka zamierzamy... skoro nie było jej w ogłoszeniu , a ogłoszenie i SIWZ maja byc spójne-tożsame????
Pozdrawiam

4

magi napisał/a:

Ale mam na to awaryjne rozwiazanie- w SIWZ podam kwotę jaką zamw. zamierza przeznaczyć na.... Może pomyslą i nie bedą szarżowac co by nie uniewaznic postepowania

Podanie kwoty działa jak miecz obosieczny - w Twoim przypadku, jak W się dowie że jest "sam" może zaoferować cenę, ktora będzia taka jak podana kwota w SIWZ.

5

Ps. tak możesz podać ale zastanow się dobrze...

6

Dzięki. Aha kwota jest szacunkowa ustalona w oparciu o ceny rynkowe tej usługi, mogliśmy więc pozwolic sobie na podanie (w ZP-2) zamierzonej kwoty w wysokości minimalnej, ale realnej do uzyskania. Jestesmy spółką (nie dotyczy nas ustawa o finansach publicznych) i mamy tutaj możliwości manewru tzn wydania kwoty wyższej ale  którą uznamy za rozsądną.
Pozdrawiam