Temat: cena ryczaltowa w zw. z art. 88
prosze o podanie def ceny ryczaltowej. wyroki nie precyzuja tego jasno a moze Wy macie jakis poglad na temat? moze znacie def?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
prosze o podanie def ceny ryczaltowej. wyroki nie precyzuja tego jasno a moze Wy macie jakis poglad na temat? moze znacie def?
definicja jest w art. 88 - to cena za cały przedmiot zamówienia albo jego część, a nie za jednostke towaru (usługi)
cena ryczałtowa jest zasadą w zamówieniach publicznych
piotrek czy ja dobrze rozumiem?
cena ryczaltowa jest wartosc oferty - jesli nawet ta oferta sklada sie z np. 10 pozycji w formularzu ofertowym?
Definicje legalne _słownik wyrażeń ustawowoych - zostały zawarte w art. 2 Pzp i niestety nie znajdziemy tam wyajśnienia pojęcia ceny ryczałtowej.
Może wyjaśni Ci to art. 632 &1 KC
Definicje legalne _słownik wyrażeń ustawowoych - zostały zawarte w art. 2 Pzp i niestety nie znajdziemy tam wyajśnienia pojęcia ceny ryczałtowej.
Jeśli w tekscie przepisu jakieś słowo występuje w nawiasie - jak np. w art. 88 pkt 3 - mamy do czynienia z definicją legalną.
moglbys mi wrzucic ta def z kc lub podac link . nie mam przy sobie kodeksu.
moglbys mi wrzucic ta def z kc lub podac link . nie mam przy sobie kodeksu.
www.sejm.gov.pl
nora4 napisał/a:Definicje legalne _słownik wyrażeń ustawowoych - zostały zawarte w art. 2 Pzp i niestety nie znajdziemy tam wyajśnienia pojęcia ceny ryczałtowej.
Jeśli w tekscie przepisu jakieś słowo występuje w nawiasie - jak np. w art. 88 pkt 3 - mamy do czynienia z definicją legalną.
masz rację, jak zwykle nie mniej można ją umocnić przepisami z kc, choć te bardziej znajdują zastosowanie przy RB
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc