1

Temat: ządane dok. przed podpisaniem umowy

Dzien dobry wszystkim mam pytanie. W siwz zaządaliśmyzeby wykonawca najdalej 5 dni przed podpisaniem umowy dostarczył nam listę pracowników wykonawcy, którzy beda realizować zamówienie. Co mam zrobic jeżeli wykonawca w tym czasie nie dostarczy żądanych przez nas dokumentów albo dostarczy nie kompletne?

2

Odp: ządane dok. przed podpisaniem umowy

Jak określiłas termin realizacji zamówienia: "sztywną datą" czy "do ... od podpisania umowy"?

3

Napisałam od 01.01.2010 r. jednak dodałam, ze termin ten moze ulec zmianie z przyczyn formalno - prawnych.

4

Sabina napisał/a:

Napisałam od 01.01.2010 r. jednak dodałam, ze termin ten moze ulec zmianie z przyczyn formalno - prawnych.

Rozumiem, że ww. data to data podpisania umowy?

5

Chyba najlepiej przypomnieć mu o tym pisemkiem tak ok 18.12 i niech przysyła jak nie przyśle do Świąt to można by to potraktować jako uchylanie się od zawarcia umowy czy może mój tok myślenia jest zbyt surowy dla W? zaraz nam inni forumowicze wyjaśnią. mam nadzieję.

6

Raz przypomnieć, potem wezwać (mozna x 2) - jeżeli bedzie brak odpowiedzi to należy to potrakatowac jako uchylanie sie od podpisania umowy.

7

Tak chyba tez zrobię, tym bardziej ze jakos mi sie obiło o uszy, ze wykonawca ma ludzi na innym obiekcie i chciałby u mnie sprawę przeciagnać kilka tygodni.

8

Dzisiejszym pismem poinformuję kiedy podpisujemu umowę i kiedy musi złożyć dokumenty. A potem bede się martwila. Chyba o urlopie mogę pomarzyć sad