1

Temat: sprawozdanie roczne elektronicznie do prezesa UZP

Dyspozycja zawarta w art. 98 ustawy Prawo zamówień publicznych mówi, że zamawiający mają obowiązek sporządzania rocznych sprawozdań o udzielonych zamówieniach. Zgodnie z § 2 rozporządzenia prezesa Rady Ministrów z dnia 25 sierpnia 2006 roku sprawozdanie należy przekazać drogą elektroniczną za pomocą formularza umieszczonego na stronie internetowej UZP. Szukam i szukam tego sprawozdania i znaleźć nie mogę:( jestem początkująca w zamówieniach i nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat:(

2

Odp: sprawozdanie roczne elektronicznie do prezesa UZP

Wystarczy zajrzeć na strone UZP: http://www.uzp.gov.pl/ZP-SR.html

3

Dziękuję bardzo Marko smile

4 (edytowany przez marta_kęt 2007-01-12 10:39:17)

To mam jeszcze jedno pytanie. W sprawozdaniu mam wykazać postępowania, które toczyły sie w danym roku, a jeśli zaczęłam postepowanie w grudniu 2006, a skończyłam je w styczniu 2007 to w którym sprawozdaniu mam je wykazać w tym na 2006 rok czy już na 2007??

5

SPrawozdanie dotyczy udzielonych zamówień - zawartych umów. Wykazujesz zamówienia na które zawarłaś umowy w danym roku

6

Jak miło na kimś mądrym polegać:)

7

zgadzam się z Marko. Liczą się nie wszczęte postępowania, a te skutecznie zakończone, czyli podpisana umową. Nie każde wszak postępowania kończy się rezultatem pozytywnym. Czasami musimy unieważnić.