Niestety nie mogę postawić znaku równości pomiędzy oświadczeniem o naruszeniu jakiegoś art PZP uprawniającego mnie do zabrania wadium a uzasadnieniem dlaczego chcę zabrać wadium.
karaas sami mieliśmy taki przypadek gdzie TU chciało z nami rozmawiać co do wypłaty wadium, mało tego chcieli zajrzeć do dokumentacji przetargowej żeby się upewnić czy mamy racje..?!?!?!? To już był skandal, radca zainterweniował i kasa po 3 dniach była na koncie. Ale TU chciało się bawić nie wiem w sąd czy UZP. Jak Z zażąda kasy oświadczając, że W naruszył PZP to dla TU takie oświadczenie powinno być święte.
Od stwierdzania czy słusznie zostało zabrane czy nie to są inne organy, które potem nad tym mogą myśleć. Jak kompetentny do tego organ stwierdzi, że niesłusznie zostało zabrane to zawsze można oddać. Ale kasa z polisy wadialnej ma być u Z.
Przepraszam, że może moje wypowiedzi są w tym temacie takie emocjonalne ale nauczeni właśnie w/w sytuacją dotyczącą próbującego nas pouczać TU jesteśmy w Wydziale uczuleni na te tematy.
Pozdrawiam.