Temat: c.d. braki formalne w proteście
mam taie zapytanie do Was
czy mogę oddalic protest ze wzgledu na nie uwzględnienie argumentów protestującego jak równiez na braki formalne w proteście (brak wskazania żądania)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy mogę oddalic protest ze wzgledu na nie uwzględnienie argumentów protestującego jak równiez na braki formalne w proteście (brak wskazania żądania)
Dorotko, możesz oddalić protest, tj. oddalasz zarzuty postawione przez protestującego jako bezzasadne czy może "nie zasługujące na uwzglednienie". Powinnaś oczywiście uzasadnić swoje oddalenie.
Sprawa zarzutu, iż protest nie zawiera żądania pozostaje w tym wypadku sprawą drugorzędną bowiem i tak oddalasz meritum sprawy.
Jednak w odpowiedzi możesz napisać: "Należy także podnieść, iż protestujący w wniesionym proteście uchybił formom określającym treść wnoszenego protestu, tj. nie określił swoich żądań, co jest sprzeczne z art. 180 ust. 8. W obecnym stanie faktycznym pozostaje jednak to bez związku, bowiem zamawiający oddalił postawione zarzuty więc oczekiwanie żądań pozostaje bez znaczenia".
dzieki za pomoc kolejny raz:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc