1

Temat: dokumenty czy wymogi

Z uwagi na wielkość zamówienia muszę żądać dokumentów wg rozporządzenia RM z dnia 30.12.2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów...
Nie wiem tylko czy niemając zdefiniowanych wymagań np. odnośnie wielkości zrealizowanych dostaw, obrotów itp. - po prostu nie chcę - jestem zmuszony do postawienia warunków udziału w postępowaniu dla wszystkich dokumentów o jakich mowa w ww . rozporządzeniu ?

Inaczej: czy mogę nie żądać wykazu wykonanych dostaw z uwagi na fakt, że nie stawiam warunku zrealizowania minimum ... dostaw - i odpowiednio do innych dokumentów?

2 (edytowany przez pakinsia 2010-01-14 13:56:09)

Odp: dokumenty czy wymogi

dokładnie tak, nie można żądać dokumentu jeśli się nie stawia warunków. oczywiścire mówie tu o wykazach dotyczących wiedzy i doświadczenia, narzędzi, ludzi i zdolności ekonomicznej i finansowaj - generalnie żąda się je adekwatnie do poprzedniego rozp.

3

czyli muszę żądać dokumentu, choć pierwotnie nie postawiłem warunku i wymyśleć warunek pod wymagany dokument ?

4

nie, jesli nie stawiasz warunków dotyczących wiedzy, doświadczenia, potencjału technicznego czy tez zdolności ekonomicznej i finansowej to nie żądasz tych dok.

nie musisz stawiać warunków jeśli uważasz, że jest to niepotrzebne

5

dzięki za pomoc!