1 (edytowany przez kamila78 2010-01-21 12:47:32)

Temat: Dokumenty potwierdzające, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom

Proszę o pomoc w podporządkowaniu  n/w dokumentów do dokumentów wymienionych w par. 5 rozp. Prezesa RM w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy...
Pracownik merytoryczny chciałby od wykonawców następujących dokumentów:
1. Wykaz oferowanych urządzeń zabawowych określający w szczególności: nazwę urządzenia, typ, wymiary, numer katalogowy i producenta oferowanego urządzenia,
2. Aprobata techniczna, certyfikat, opis techniczny, karta katalogowa, lub inny dokument dotyczący oferowanych urządzeń zabawowych, określający ich podstawowe parametry techniczno-jakościowe oraz potwierdzający, iż oferowane urządzenia spełniają wymagania Zamawiającego określone w opisie przedmiotu zamówienia.
3. Deklaracja zgodności z normami wyposażenia placu zabaw ( EN 1176) producenta urządzeń lub certyfikat zgodności wydany przez COBRABID BBC, Instytut Sportu lub TÜV lub UDT oraz:
?    Atesty higieniczne na farby
?    Świadectwa jakości i zgodności z normą na elementy łączeniowe stosowane do produkcji urządzeń zabawowych
?    Atesty higieniczne na impregnat.
Pkt 1 przyporządkowałam do pkt 1 ust. 1 par. 5: opis. (zastanawiam się, czy nie byłby lepszy pkt 2 rozp.)
Pkt 3 przyporządkowałam do pkt 3 ust. 1 par. 5: zaświadczenia podmiotu uprawnionego do kontroli jakości...
Nie wiem, do czego przypisać pkt 2.
Pomocy!

2

Odp: Dokumenty potwierdzające, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom

Tak na szybko: spokojnie, nie musisz nic do niczego przypisywac - par. 5 z rozporządzenia to otwarty katalog dokumentow jakich moze żadać, o czym swiadczy zwrot "w szczególności" wink

3 (edytowany przez hubal 2010-01-22 07:18:33)

Odp: Dokumenty potwierdzające, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom

Poza tym czy nie za dużo tego???
Jeśli zastosowanie miałyby przepisy o wyrobach budowlanych, to widzę nadmiar i pomieszanie wymagań.

A co z ogólnie obowiązującym oznakowaniem CE? Nie dotyczy? Jeśli dotyczy, to większość życzeń zmawiającego wydaje się bezzasadna.

A do czego (i na jakiej podstawie) potrzebny jest na przykład ?producent oferowanego urządzenia????  Do wybierania poza ustawą???
Podobnych pytań ciśnie się więcej...