1

Temat: czy można protestować?

czy można wnosić protest na odpowiedź na pytanie do SIWZ jeśli w odpowiedzi zamawiający nie zgadza się na proponowane przez WYkonawcę rozwiązania (podtrzymuje zapisy w SIWZ) a minął termin na wnoszenie protestu do SIWZ? załóżmy że pytanie wpłynęło w terminie w którym można było protestować, ale odpowiedź zamieszczono np. dzień później, tj.po upływie tego terminu?

2

Odp: czy można protestować?

a te odpowiedzi wniosły coś nowego do sprawy, czy były podtrzymaniem zapisów siwz...?mnie najbardziej rozbawiła kiedyś odpowiedź Z., że "pytanie nie stanowi zapytania w sensie art. 38 Pzp";

3

niedoczytałam; jezeli tak brzmi odpowiedź jak napisałeś to szkoda Twojego czasu na pisanie protestu...

4

heheh dobre smile odpowiedzi wniosły tyle, że nic nie zmieniły smile

5

protestuje sie na czynność Zamawiającego albo na zapisy SIWZ,
dziwnie brzmi protest na czyność Zamawiającego, w której podtrzymał zapisy SIWZ... kupy się nie trzyma,
na przyszłość trzeba by zadać szybko pytanie i jeśli Zamawiający ociąga się z odp, wnieść protest (po nowelizacji już odwołanie) na zapisy SIWZ przed końcem terminu uprawniającym do jego wniesienia (teraz chyba 10 dni - proszę o korektę jeśli się pomyliłem)