Temat: usługi o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym
może ktoś mnie oświeci o co chodzi z wykazem usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym- do czego to "przypiąć"?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługi o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
może ktoś mnie oświeci o co chodzi z wykazem usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym- do czego to "przypiąć"?
Zajrzyj do art.5 pzp. a także rozporządzenia PRM z dnia 28 stycznia 2010 r. w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym (Dz. U. Nr 12 poz. 68). Tak będzie najprościej, bo za dużo by pisać:)
a może chociaż w wielkim skrócie?rozporządzenie właśnie przeglądam
ok, już mniej więcej wiem o co chodzi...
Przy zamówieniach na usługi niepriorytetowe nie musi stosować przepisów ustwy dotyczących terminów składania ofert, obowiązku żądania wadium, obowiązku żądania dokumentów potwierdzających spełanianie warunków udziału w postępowaniu oraz przesłanek wyboru trybu nzo, dk oraz le.
Natomiast jak zatosujesz tryb nbo lub zwr, musisz wykazać że zastosowanie innego trybu mogłoby skutkować co najmniej jedną z następujących okoliczności wymienionych w art 5 ust. 1a pkt 1 - 4.
Jeszcze inne ograniczenie występuje w przypadku usług prawniczych, które zostały zaliczone do usług niepriorytetowych.
rozumiem karolk, że to nie ma zastosowania do usług o charakterze priorytetowym?
oczywiście, że nie ma zastosowania do usług o charakterze priorytetowych
dzięki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc