1

Temat: Wycofanie oferty?

W czasie pomiędzy otwarciem ofert a dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej jedna z firm złozyła wniosek o wykluczenie ich oferty motywując to ilością zleceń i brakiem mozliwości wykonania zadania. Oferta tej firmy byłaby najkorzystniejsza. Pytanie jak potraktować taką ofertę, Wycofanie mozliwe przed otwarciem, nie mam chyba podstaw do wykluczenia czy odrzucenia, tak de facto oferta złozona, najkorzystniejsza a firma nie chce. Gdyby sytuacja nastapiła po wyborze byłoby prosto a tak co z tym fantem zrobić?

2

Odp: Wycofanie oferty?

ja bym chyba ich wybrał, przyślą pismo że nie chcą podpisać umowy  (uchylają się) i wybrałbym następną bez oceny.

3

Znalazłem cos w komentarzu i zastanawiam sie czy jest mozliwe zastosowanie art.89 ust 1 pkt 8) niewazna na podstawie odrębnych przepisów.... oferta dla pozoru, bez zamiaru wywołania skutku prawnego związanego ze złożeniem oferty ( art. 83 k.c.). ....i tym samym taką ofertę odrzucić.

4

... nie kombinuj smile Ządałeś wadium?

5

Miras dobrze radzi. Nie mieszaj tu pojęcia pozornej czynności prawnej bo to tu nie pasuje. Wybieraj a jak się uchylą od zawarcia umowy to zabierz wadium i wybierz kolejną ofertę.

pzdr

6

Ikant napisał/a:

Miras dobrze radzi. Nie mieszaj tu pojęcia pozornej czynności prawnej bo to tu nie pasuje. Wybieraj a jak się uchylą od zawarcia umowy to zabierz wadium i wybierz kolejną ofertę.

pzdr

Ikant dobrze radzi.