1

Temat: podstwa wykluczenia

Witam.

Na jakiej podstawie mogę wykluczyć Wykonawcę który nie dostarczył dokumentów na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia? Minął czas na uzupełnienie.

2

Odp: podstwa wykluczenia

Wg mnie na podstawie art 89.1.2 - treść niezgodna z SIWZ. Odrzucasz, nie wykluczasz.

3

24.2.4

4 (edytowany przez Bitter 2010-02-03 13:17:26)

Raczej nie. -do kamila

Odrzucam w wyniku wykluczenia, ale jakimi art. się podeprzeć.....

edit
ups- zauwazyłem po wysłaniu że miras napisał odpowiedź

5

MIRAS napisał/a:

24.2.4

Raczej 24.2.3
- bo skoro ?minął czas na uzupełnienie?, to pewno według starej wersji ustawy.

6

Po pierwszej nowelizacji z grudnia a przed nowelizacją z 29 stycznia.

Wykonawca miał uzupełnić oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z art. 24 ust 1 pkt 2- ponieważ nie posiada KRS i dołączył do oferty tylko Zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności.

7

hubal napisał/a:
MIRAS napisał/a:

24.2.4

Raczej 24.2.3
- bo skoro ?minął czas na uzupełnienie?, to pewno według starej wersji ustawy.

smile

8 (edytowany przez Bitter 2010-02-03 13:42:48)

czyli? 24.2.4?? Brak oświadczenia związanego z 24 ust1 pkt 2 można uznać za nie wykazanie spełniania warunków udziału?

9

Bitter napisał/a:

czyli? 24.2.4?? Brak oświadczenia związanego z 24 ust1 pkt 2 można uznać za nie wykazanie spełniania warunków udziału?

...tak warunku ustawowego: "O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, co do których jest brak podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy." - oczym warto napisac w ogloszeniu i SIWZ, inaczej sa watpliwosci, tym bardziej że wzor ogłoszenia o zamowieniu jest taki, jaki jest...

10

Na szczęście miałem taki zapis w siwz smile