Temat: Protest - PILNE
Hej, w ostatnim dniu związani ofertą został unieważniony PN na usługi- czyli 23.11. Natomiast dnia następnego - 24.11 wpłynał Protest na unieważnienie i moje pytanie brzmi czy mogę go odrzucić bo wpłynął po TZO?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej, w ostatnim dniu związani ofertą został unieważniony PN na usługi- czyli 23.11. Natomiast dnia następnego - 24.11 wpłynał Protest na unieważnienie i moje pytanie brzmi czy mogę go odrzucić bo wpłynął po TZO?
pewien nie jestem ale chyba tak, Wykonawca nie ma ważnej oferty,
co innego jeśli przed końcem TZO Wykonawca sam z siebie wydłużyłby ten czas jednocześnie wnosząc przedlużenie wadium i wtedy protestować
Protest należy uwzględnić.
Przeciwne rozumowanie prowadzi do wniosku, że samo przeczekanie uchroni przed protestem, oraz do zachęty: zróbmy ?na diabła? i poczekajmy by czas nas usprawiedliwił.
mika 8 oraz hubal polecam KIO/UZP 25/07 z dnia 2008-01-04
"Odwołujący dopuszczający do wygasnięcia zlożonej przez siebie oferty nie zabezpiecza swego interesu prawnego w sposób umożliwiający skuteczne dochodzenie zawaracia umowy"
zgadzam się z hubal, że zrobienie na "diabła" jest bardzo zachęcające jeśli chodzi o nie wybranie danego oferenta, jest to patologia z którą powini walczyć Wykonawcy. Oni również muszą bardzo uważnie pilnować wszystkich terminów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc